Gintonic-granité

Tämä on hauska ja erilainen ruokalaji. Se maistuu täysin jääkylmältä gintonic-drinkiltä, mutta makealta. Tarjoile väliruokana usean ruokalajin päivällisellä makuhermojen raikastamiseksi.

Neljälle

  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • ¾ dl limemehua
  • 4 dl tonicia
  • 1 dl giniä
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

1. Keitä vedestä, sokerista ja limemehusta liemi, n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Kaada sekoitus pakkasenkestävään kulhoon ja lisää tonic sekä gin. Laita kulho pakastimen ja sekoita silloin tällöin. Kun koostumus on pehmeän jäistä, granité on valmis.

2. Täytä korkeat, jäähdytetyt lasit granitélla ja koristele sitruunaviipalein.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.