Gazpacho à la Klein

Lämpimänä kesäpäivänä on joskus vilvoittavaa syödä kylmää keittoa aterialla. Gazpachon alkuperämaa on Espanja, mutta kyllä se maistuu suomalaisellakin kuistilla tai pihalla koivun alla tai lehtimajassa.

Neljälle

  • 5 dl kylmää vihanneslientä
  • 1 ½ sipulia
  • ½ kurkku
  • 3 tomaattia
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • ½ nippua persiljaa
  • ½ nippua ruohosipulia
  • 1 rkl kuivattua kirveliä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi

Tarjoiluun

  • ½ sipulia
  • 10 cm kurkkua
  • 2 tomaattia
  • ½ nippua ruohosipulia
  • ½ nippua persiljaa
  • 3 viipaletta vaaleaa leipää
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kalttaa tomaatit, halkaise ne ja poista siemenet. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat, kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli, ruohosipuli ja persilja, valmistele samalla myös vihannekset ja yrtit tarjoiluun. Laita tarjoiluun tulevat ainekset erillisiin kulhoihin ja pane kylmään.

2. Laita sipuli, tomaatit, paprikat, persilja ja ruohosipuli monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Lisää öljy ja kirveli ja soseuta. Sekoita joukkoon kylmä vihannesliemi ja mausta suolalla, pippurilla myllystä, puristetulla valkosipulilla ja sitruunalla. Laita kylmään.

3. Leikkaa leivistä reunat ja leikkaa leivät kuutioiksi. Paista ne kullanruskeiksi voissa. Kaada keitto kylmille lautasille. Koristele persiljalla ja ruohosipulilla. Tarjoile keiton kanssa vihanneshakkeet ja krutongit eri kulhoista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!