Gazpacho à la Klein
Lämpimänä kesäpäivänä on joskus vilvoittavaa syödä kylmää keittoa aterialla. Gazpachon alkuperämaa on Espanja, mutta kyllä se maistuu suomalaisellakin kuistilla tai pihalla koivun alla tai lehtimajassa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 5 dl kylmää vihanneslientä
- 1 ½ sipulia
- ½ kurkku
- 3 tomaattia
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- ½ nippua persiljaa
- ½ nippua ruohosipulia
- 1 rkl kuivattua kirveliä
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
Tarjoiluun
- ½ sipulia
- 10 cm kurkkua
- 2 tomaattia
- ½ nippua ruohosipulia
- ½ nippua persiljaa
- 3 viipaletta vaaleaa leipää
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Kalttaa tomaatit, halkaise ne ja poista siemenet. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat, kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli, ruohosipuli ja persilja, valmistele samalla myös vihannekset ja yrtit tarjoiluun. Laita tarjoiluun tulevat ainekset erillisiin kulhoihin ja pane kylmään.
2. Laita sipuli, tomaatit, paprikat, persilja ja ruohosipuli monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Lisää öljy ja kirveli ja soseuta. Sekoita joukkoon kylmä vihannesliemi ja mausta suolalla, pippurilla myllystä, puristetulla valkosipulilla ja sitruunalla. Laita kylmään.
3. Leikkaa leivistä reunat ja leikkaa leivät kuutioiksi. Paista ne kullanruskeiksi voissa. Kaada keitto kylmille lautasille. Koristele persiljalla ja ruohosipulilla. Tarjoile keiton kanssa vihanneshakkeet ja krutongit eri kulhoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan