Fusilleja lohen kera
Toisenlainen muunnelma makaronilaatikosta. Laita tätä yksinkertaista pastaruokaa, kun sinulta on jäänyt tähteeksi keitettyä pastaa, esimerkiksi fusillia.
Neljälle
- 4 annosta keitettyä fusillia
- 600 g lohifileetä
- 1 nippu vihreää parsaa
- 250 g tuoretta pinaattia
- 1 dl pieniä herneitä
- suolaa ja valkopippuria
- ½ dl parmesaaniraastetta
- 2 dl kermaa
- 1 porkkana
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa parsoista kova tyvi. Pane parsat kiehuvaan veteen ja keitä 1-3 minuuttia, jäähdytä ne sitten nopeasti jääkylmässä vedessä, jotta väri säilyy. Leikkaa parsat pienemmiksi paloiksi. Puhdista pinaatit ja leikkaa pois paksut lehtiruodit.
2. Levitä puolet keitetystä pastasta voideltuun uunivuokaan. Laita pinaatti pastan päälle. Aseta lohifilee pinaatin päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita lohen jälkeen vuokaan herneet ja parsapalat ja viimeiseksi kerros pastaa. Sirottele pinnalle parmesaaniraaste.
3. Kaada lopuksi kerma kaiken päälle vuokaan, nosta uuniin ja paista 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniinvärinen. Kuori porkkana ja leikkaa siitä ohuita suikaleita perunankuorimaveitsellä, tarjoile lohipastan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan