Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

FuelFood-korvapuustit

8:53Kuntoilijan proteiinipuustit
Julkaistu 07.04.2014 07:14

Pullataikina

  • 2 dl (90 g) vähärasvaisia mantelijauhoja (Foodin)
  • 4 rkl (24 g) kookosjauhoja (Foodin)
  • 4 rkl (40 g) psyllliumjauhetta* (Foodin)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Celtic sea salt -suolaa
  • 1 ½ dl (120 g) erytritolia (Foodin)
  • 1 – 3 tl kardemummaa
  • 3 isoa kananmunaa (180 g) tai 120 g nestemäisiä kananmunan valkuaisia ja yksi kokonainen muna
  • 2 ½ dl kiehuvaa vettä

Täyte

  • 2 – 3 rkl kanelia
  • 2 – 3 rkl erytritolia
  • (40 g sokeritonta omenasosetta, voita tai kookosöljyä)
  • Voiteluun: kananmuna

Tuorejuustokuorrutus

  • 6 rkl (120 g) kevyttä (5%) tuorejuustoa tai rahkaa
  • 3 rkl (45 g) kookosöljyä
  • 2 rkl erytritolia
  • *huom! Jauheen pitää olla nimenomaan psyllium-jauhetta, eli psyllium-hiutaleet eivät sovi tähän taikinaan.

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet kulhossa.

Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi sähkövatkaimella.

Lisää kiehuva vesi ja vatkaa sähkövatkaimella vielä muutama minuutti. Taikina on ensin hyvin löysää, mutta paksuuntuu hetken kuluttua, kun psyllium imee itseensä nestettä.

7.4.2014. Kokeile Hanna Skytän reseptiä! Resepti kirjasta FuelFood - syö kroppasi kiinteäksi (Tammi 2013). Nämä korvapuustit muistuttavat amerikkalaisia cinnamon rolls -pullia. Pehmeän koostumuksen vuoksi kannattaa asetella ne vuokaan boston-kakun tapaan. Uunista tultuaan ne eivät hurmaa ulkonäöllään, mutta icing tai frosting, eli tomusokeri-tuorejuustokuorrutus kruunaa ne herkuksi, jota voit huoletta syödä vaikka kaksin käsin ilman, että kostautuu korsetin leviämisellä.

Kaada taikina platinasilikonisen leivontamaton päälle.

Taputtele taikina tasaiseksi, noin ½ cm paksuiseksi, levyksi. Käytä taputteluun apuna mantelijauhoja, sillä taikina on hieman tahmeaa.

Jos käytät täytteessä omenasosetta, voita tai kookosöljyä, levitä se ensin levyn päälle reunoihin asti. Ripottele sen jälkeen taikinalevyn päälle kanelia reilusti ja kanelin päälle erytritolia. Kaneli kannattaa ripotella ennen erytritolia, sillä tumman kanelin päälle ripoteluna näet, kuinka paljon on olet jo laitettanut erytritolia.

Käytä leivontamattoa apuna ja rullaa taikina kääretortun tai sushin tapaan rullalle. Auta hieman käsillä siten, että rullasta tulee tiukka, eikä sen väliin jää ilmaa.

Leikkaa pötkylästä noin 5 cm paksuisia viipaleita ja laita ne kookosöljylllä voideltuun vuokaan tiiviksi kakuksi.

Voitele pullat munalla, jos haluat. Riko voiteluun tarkoitettu kananmuna kulhoon tai pieneen lasiin ja sekoita sen rakenne haarukalla rikki.

Voitele pullat kananmunalla pullasudin avulla.

Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.

Anna pullien jäähtyä sillä aikaa, kun valmistat kuorrutuksen.

Sulata kookosöljy kattilassa tai mikrossa.

Sekoita kuorrutuksen kaikki aineet sekaisin keskenään ja levitä jäähtyneiden pullien päälle. Huomaa, että kookosöljy kovettuu kylmässä, eli se jämäköittää kuorrutusta hyvin.

RAVINTOSISÄLTÖVERTAILU:

FuelFood-korvapuusti (ilman kuorrutetta, valmistettuna omenasoseella): 88,5 kcal, 7.6 g prot, 2.3 g hh, 4.1 g rasvaa

Starbucksin Cinnamon Roll: 620 kcal, 9g prot, 80g hh, 29g rasvaa

Fazerin korvapuusti: 330 kcal, 7,2g prot, 59g hh, 7,7g rasvaa

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Omenasjuusteli, IidaKoko Suomi leipoo: Jaanan juurileipurin jouluherkkuMarkus Hurskaisen suklaa-taatelikakkuKoko Suomi leipoo: Marin vegaaninen BritakakkuRaaka-aineena ruis: Iisan Danish breakfast style -muffinssitVilliyrtit: Iisan Melting summer –focaccialeipä
PullatKorvapuustiMakuja ja ElämääMakujaPäivän reseptiAjankohtaistaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku