7.4.2014. Kokeile Hanna Skytän reseptiä! Resepti kirjasta FuelFood - syö kroppasi kiinteäksi (Tammi 2013). Nämä korvapuustit muistuttavat amerikkalaisia cinnamon rolls -pullia. Pehmeän koostumuksen vuoksi kannattaa asetella ne vuokaan boston-kakun tapaan. Uunista tultuaan ne eivät hurmaa ulkonäöllään, mutta icing tai frosting, eli tomusokeri-tuorejuustokuorrutus kruunaa ne herkuksi, jota voit huoletta syödä vaikka kaksin käsin ilman, että kostautuu korsetin leviämisellä.
Pullataikina
- 2 dl (90 g) vähärasvaisia mantelijauhoja (Foodin)
- 4 rkl (24 g) kookosjauhoja (Foodin)
- 4 rkl (40 g) psyllliumjauhetta* (Foodin)
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl Celtic sea salt -suolaa
- 1 ½ dl (120 g) erytritolia (Foodin)
- 1 – 3 tl kardemummaa
- 3 isoa kananmunaa (180 g) tai 120 g nestemäisiä kananmunan valkuaisia ja yksi kokonainen muna
- 2 ½ dl kiehuvaa vettä
Täyte
- 2 – 3 rkl kanelia
- 2 – 3 rkl erytritolia
- (40 g sokeritonta omenasosetta, voita tai kookosöljyä)
- Voiteluun: kananmuna
Tuorejuustokuorrutus
- 6 rkl (120 g) kevyttä (5%) tuorejuustoa tai rahkaa
- 3 rkl (45 g) kookosöljyä
- 2 rkl erytritolia
- *huom! Jauheen pitää olla nimenomaan psyllium-jauhetta, eli psyllium-hiutaleet eivät sovi tähän taikinaan.
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi sähkövatkaimella.
Lisää kiehuva vesi ja vatkaa sähkövatkaimella vielä muutama minuutti. Taikina on ensin hyvin löysää, mutta paksuuntuu hetken kuluttua, kun psyllium imee itseensä nestettä.
Kaada taikina platinasilikonisen leivontamaton päälle.
Taputtele taikina tasaiseksi, noin ½ cm paksuiseksi, levyksi. Käytä taputteluun apuna mantelijauhoja, sillä taikina on hieman tahmeaa.
Jos käytät täytteessä omenasosetta, voita tai kookosöljyä, levitä se ensin levyn päälle reunoihin asti. Ripottele sen jälkeen taikinalevyn päälle kanelia reilusti ja kanelin päälle erytritolia. Kaneli kannattaa ripotella ennen erytritolia, sillä tumman kanelin päälle ripoteluna näet, kuinka paljon on olet jo laitettanut erytritolia.
Käytä leivontamattoa apuna ja rullaa taikina kääretortun tai sushin tapaan rullalle. Auta hieman käsillä siten, että rullasta tulee tiukka, eikä sen väliin jää ilmaa.
Leikkaa pötkylästä noin 5 cm paksuisia viipaleita ja laita ne kookosöljylllä voideltuun vuokaan tiiviksi kakuksi.
Voitele pullat munalla, jos haluat. Riko voiteluun tarkoitettu kananmuna kulhoon tai pieneen lasiin ja sekoita sen rakenne haarukalla rikki.
Voitele pullat kananmunalla pullasudin avulla.
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.
Anna pullien jäähtyä sillä aikaa, kun valmistat kuorrutuksen.
Sulata kookosöljy kattilassa tai mikrossa.
Sekoita kuorrutuksen kaikki aineet sekaisin keskenään ja levitä jäähtyneiden pullien päälle. Huomaa, että kookosöljy kovettuu kylmässä, eli se jämäköittää kuorrutusta hyvin.
RAVINTOSISÄLTÖVERTAILU:
FuelFood-korvapuusti (ilman kuorrutetta, valmistettuna omenasoseella): 88,5 kcal, 7.6 g prot, 2.3 g hh, 4.1 g rasvaa
Starbucksin Cinnamon Roll: 620 kcal, 9g prot, 80g hh, 29g rasvaa
Fazerin korvapuusti: 330 kcal, 7,2g prot, 59g hh, 7,7g rasvaa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti