Yhdysvalloissa fudge on todella suosittua. Ei mikään ihme. Fudge on pehmeää, herkullista ja helposti valmistettaavaa. Hieman aikuisempaa makua saa lisäämällä taikinaan rommia, konjakkia tai viskiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
1 annokseen
- 3 dl kidesokeria
- 50 g voita
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 50 g kaltattuja ja hienonnettuja manteleita
Valmistusohje
1. Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla ja taittele reunat ylös.
2. Sekoita kaikki ainekset paitsi mantelit kattilassa. Keitä tasaisella lämmöllä n. 25-30 minuuttia. Tee kuulakoe, tiputa hieman fudgemassaa lasiin, jossa on vettä. Kun voit pyöritellä taikinatipan kuulaksi, massa on valmis.
3. Lisää mantelit ja sekoita, kaada massa vuokaan. Anna jäähtyä ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.