Fudge
Yhdysvalloissa fudge on todella suosittua. Ei mikään ihme. Fudge on pehmeää, herkullista ja helposti valmistettaavaa. Hieman aikuisempaa makua saa lisäämällä taikinaan rommia, konjakkia tai viskiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
1 annokseen
- 3 dl kidesokeria
- 50 g voita
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 50 g kaltattuja ja hienonnettuja manteleita
Valmistusohje
1. Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla ja taittele reunat ylös.
2. Sekoita kaikki ainekset paitsi mantelit kattilassa. Keitä tasaisella lämmöllä n. 25-30 minuuttia. Tee kuulakoe, tiputa hieman fudgemassaa lasiin, jossa on vettä. Kun voit pyöritellä taikinatipan kuulaksi, massa on valmis.
3. Lisää mantelit ja sekoita, kaada massa vuokaan. Anna jäähtyä ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa