Fudge
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5678240/landscape16_9/515/290/66560dcbfcc4e64c80d3d2750486e737/CN/899033-3198.jpg)
Yhdysvalloissa fudge on todella suosittua. Ei mikään ihme. Fudge on pehmeää, herkullista ja helposti valmistettaavaa. Hieman aikuisempaa makua saa lisäämällä taikinaan rommia, konjakkia tai viskiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
1 annokseen
- 3 dl kidesokeria
- 50 g voita
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 50 g kaltattuja ja hienonnettuja manteleita
Valmistusohje
1. Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla ja taittele reunat ylös.
2. Sekoita kaikki ainekset paitsi mantelit kattilassa. Keitä tasaisella lämmöllä n. 25-30 minuuttia. Tee kuulakoe, tiputa hieman fudgemassaa lasiin, jossa on vettä. Kun voit pyöritellä taikinatipan kuulaksi, massa on valmis.
3. Lisää mantelit ja sekoita, kaada massa vuokaan. Anna jäähtyä ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka