Friteeratut sipulirenkaat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668586/landscape16_9/515/290/ab20061d9c1d862ce16008e292a60abf/Gg/648440-8452.jpg)
Sami Garam aloittaa viikonlopun valmistamalla näppärää naposteltavaa, friteerattuja sipulirenkaita. Suupalat nautitaan chilidipin kera.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 punasipuli
- 1 keltasipuli
- 2 munanvalkuaista
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 1 dl kivennäisvettä
- 5 dl öljyä paistamiseen
Valmistusohje
Leikkaa sipulit noin sentin paksuisiksi renkaiksi ja nosta ne pakastuspussiin tai kannelliseen kulhoon. Lisää kukkurainen ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja ravistele niin, että sipulit saavat pintaansa ohuen jauhotuksen. Vatkaa valkuaisia hiukan vaahtomaisiksi ja lisää mukaan jauhot, joihin on sekoitettu myös leivinjauhe ja suola. Ohenna taikinaa kivennäisvedellä kunnes se muistuttaa vohvelitaikinaa.
Kuumenna öljy paistinpannussa tai kattilan pohjalla ja paista taikinaan kastetut sipulirenkaat siinä rapeiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka