Friteeratut sipulirenkaat
Sami Garam aloittaa viikonlopun valmistamalla näppärää naposteltavaa, friteerattuja sipulirenkaita. Suupalat nautitaan chilidipin kera.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 punasipuli
- 1 keltasipuli
- 2 munanvalkuaista
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 1 dl kivennäisvettä
- 5 dl öljyä paistamiseen
Valmistusohje
Leikkaa sipulit noin sentin paksuisiksi renkaiksi ja nosta ne pakastuspussiin tai kannelliseen kulhoon. Lisää kukkurainen ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja ravistele niin, että sipulit saavat pintaansa ohuen jauhotuksen. Vatkaa valkuaisia hiukan vaahtomaisiksi ja lisää mukaan jauhot, joihin on sekoitettu myös leivinjauhe ja suola. Ohenna taikinaa kivennäisvedellä kunnes se muistuttaa vohvelitaikinaa.
Kuumenna öljy paistinpannussa tai kattilan pohjalla ja paista taikinaan kastetut sipulirenkaat siinä rapeiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa