Friteeratut sipulirenkaat

Sami Garam aloittaa viikonlopun valmistamalla näppärää naposteltavaa, friteerattuja sipulirenkaita. Suupalat nautitaan chilidipin kera.

Ainekset

  • 1 punasipuli
  • 1 keltasipuli
  • 2 munanvalkuaista
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 5 dl öljyä paistamiseen

Valmistusohje

Leikkaa sipulit noin sentin paksuisiksi renkaiksi ja nosta ne pakastuspussiin tai kannelliseen kulhoon. Lisää kukkurainen ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja ravistele niin, että sipulit saavat pintaansa ohuen jauhotuksen. Vatkaa valkuaisia hiukan vaahtomaisiksi ja lisää mukaan jauhot, joihin on sekoitettu myös leivinjauhe ja suola. Ohenna taikinaa kivennäisvedellä kunnes se muistuttaa vohvelitaikinaa.

Kuumenna öljy paistinpannussa tai kattilan pohjalla ja paista taikinaan kastetut sipulirenkaat siinä rapeiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.