Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Friteerattua kalaa on epäkäytännöllistä valmistaa useammalle kuin 4-5 hengelle, ensimmäinen erä ehtii muuten jäähtyä, ennen kuin kaikki ovat saaneet ruokaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • 1-2 limeä
  • suolaa, valkopippuria

Panadi

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kylmää vettä
  • ½ maustemittaa cayennepippuria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ dl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun

  • chiliranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy padassa tai friteerauskeittimessä n. 170 asteeseen, käytä talouslämpömittaria. Kuumenna uuni 75 asteeseen.

2. Leikkaa fileistä selkäruoto pois, mausta kalat sisältä limemehulla, suolalla ja pippurilla.

3. Vatkaa panadin ainekset kulhossa. Kääntele 4-5 fileetä ensin vehnäjauhoissa, sitten panadissa. Friteeraa öljyssä noin 2 minuuttia joka puolelta, kunnes kalat ovat vaalean kultaisia.

4. Ota kalat öljystä ja laita talouspaperille vuokaan, jonka laitat uuniin. Jatka, kunnes olet friteerannut kaikki kalat. Ota pois valutuspaperi, tarjoile perunamuusin ja chiliranskankerman kera.

Lisää aiheesta:

KalakrustaditLohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleillaPaistettua kalafileetä itsetehtyjen ranskalaisten perunoiden keraFriteerattu marinoitu kalaKeitettyä, anjovismaustettua turskaaKirjolohta valkoviinikastikkeessa
SilakkapihvitKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkapihvit
  • 10.10.202415:28
    Viiden jälkeen

    Parhaat silakkapihvit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistetut etikkasilakat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettuja silakoita persiljavoilla

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Silakkapihvit etikkaliemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusilla