Friteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusilla

Friteerattua kalaa on epäkäytännöllistä valmistaa useammalle kuin 4-5 hengelle, ensimmäinen erä ehtii muuten jäähtyä, ennen kuin kaikki ovat saaneet ruokaa.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • 1-2 limeä
  • suolaa, valkopippuria

Panadi

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kylmää vettä
  • ½ maustemittaa cayennepippuria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ dl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun

  • chiliranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy padassa tai friteerauskeittimessä n. 170 asteeseen, käytä talouslämpömittaria. Kuumenna uuni 75 asteeseen.

2. Leikkaa fileistä selkäruoto pois, mausta kalat sisältä limemehulla, suolalla ja pippurilla.

3. Vatkaa panadin ainekset kulhossa. Kääntele 4-5 fileetä ensin vehnäjauhoissa, sitten panadissa. Friteeraa öljyssä noin 2 minuuttia joka puolelta, kunnes kalat ovat vaalean kultaisia.

4. Ota kalat öljystä ja laita talouspaperille vuokaan, jonka laitat uuniin. Jatka, kunnes olet friteerannut kaikki kalat. Ota pois valutuspaperi, tarjoile perunamuusin ja chiliranskankerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!