Friteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusilla

Friteerattua kalaa on epäkäytännöllistä valmistaa useammalle kuin 4-5 hengelle, ensimmäinen erä ehtii muuten jäähtyä, ennen kuin kaikki ovat saaneet ruokaa.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • 1-2 limeä
  • suolaa, valkopippuria

Panadi

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kylmää vettä
  • ½ maustemittaa cayennepippuria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ dl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun

  • chiliranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy padassa tai friteerauskeittimessä n. 170 asteeseen, käytä talouslämpömittaria. Kuumenna uuni 75 asteeseen.

2. Leikkaa fileistä selkäruoto pois, mausta kalat sisältä limemehulla, suolalla ja pippurilla.

3. Vatkaa panadin ainekset kulhossa. Kääntele 4-5 fileetä ensin vehnäjauhoissa, sitten panadissa. Friteeraa öljyssä noin 2 minuuttia joka puolelta, kunnes kalat ovat vaalean kultaisia.

4. Ota kalat öljystä ja laita talouspaperille vuokaan, jonka laitat uuniin. Jatka, kunnes olet friteerannut kaikki kalat. Ota pois valutuspaperi, tarjoile perunamuusin ja chiliranskankerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja