Friteeratut kastanjat
Rakastatko kastanjoita? Tässä sinulle syventymiskurssi. Varo kuumaa öljyä friteerauksen aikana. Käytä reikäkauhaa poimiessasi kastanjat.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- n. 500 g paahdettuja tai esikeitettyjä kastanjoita
- vehnäjauhoja
- rapsiöljyä
- mantelilastuja
Frityyritaikina
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 dl olutta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Laita kastanjat muovipussiin vehnäjauhojen kera ja ravistele. Poimi kastanjat pussista.
2. Vatkaa jauhot, munankeltuaiset, olut, suola ja pippuri frityyritaikinaksi.
3. Vatkaa valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.
4. Kuumenna pari desilitraa öljyä matalassa pannussa. Kasta kastanjat frityyritaikinaan ja friteeraa ne muutama kerrallaan öljyssä. Valuta talouspaperilla.
5. Paahda mantelilastut kevyesti ja ripottele kastanjoille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti