Friteeratut kanelikakut
Kokeile näitä kanelintuoksuisia kakkuja Etelä-Afrikasta. Ne ovat parhaimmillaan lämpiminä ja vasta friteerattuina. Huomaa kuitenkin, ettei tämä ole aloittelijan resepti – puuhaa riittää.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 3 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 2 rkl pehmeää voita
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl sokeria
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Sokeriliemi: Keitä vettä, sokeria, ja sitruunamehua kattilassa ilman kantta 10 minuutin ajan. Anna seoksen jäähtyä.
2. Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja kaneli kulhossa ja sekoita sormin pikku nokareina jauheseokseen, niin että syntyy murutaikina. Vatkaa kanamunat, kaada taikinaan ja sekoita puulusikalla tasaiseksi ja notkeaksi. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu tarttuvalta. Anna taikinan levätä viileässä tunnin ajan.
3. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla leivinpöydällä ja leikkaa se pitkulaisiksi 4 cm levyisiksi ja 12 cm pituisiksi paloiksi. Leikkaa kukin pala pitkittäissuunnassa kolmeen osaan niin että osat ovat kuitenkin toisesta päästä yhdessä. Letitä taikinanauhoista pieniä pitkoja. Paina pitkojen päät lopuksi yhteen, niin että ne eivät aukea friteerauksen aikana.
4. Kuumenna öljy. Friteeraa muutamaa kakkua kerrallaan noin minuutin ajan, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Ota ne varovasti ylös reikäkauhalla ja anna valua talouspaperin päällä. Kasta kakut sokeriliemeen, anna jälleen valua talouspaperin päällä ja pyörittele vielä sokerissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan