Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteeratut kanelikakut

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 annosta

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl pehmeää voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl sokeria
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Sokeriliemi: Keitä vettä, sokeria, ja sitruunamehua kattilassa ilman kantta 10 minuutin ajan. Anna seoksen jäähtyä.

2. Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja kaneli kulhossa ja sekoita sormin pikku nokareina jauheseokseen, niin että syntyy murutaikina. Vatkaa kanamunat, kaada taikinaan ja sekoita puulusikalla tasaiseksi ja notkeaksi. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu tarttuvalta. Anna taikinan levätä viileässä tunnin ajan.

3. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla leivinpöydällä ja leikkaa se pitkulaisiksi 4 cm levyisiksi ja 12 cm pituisiksi paloiksi. Leikkaa kukin pala pitkittäissuunnassa kolmeen osaan niin että osat ovat kuitenkin toisesta päästä yhdessä. Letitä taikinanauhoista pieniä pitkoja. Paina pitkojen päät lopuksi yhteen, niin että ne eivät aukea friteerauksen aikana.

Kokeile näitä kanelintuoksuisia kakkuja Etelä-Afrikasta. Ne ovat parhaimmillaan lämpiminä ja vasta friteerattuina. Huomaa kuitenkin, ettei tämä ole aloittelijan resepti – puuhaa riittää.

4. Kuumenna öljy. Friteeraa muutamaa kakkua kerrallaan noin minuutin ajan, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Ota ne varovasti ylös reikäkauhalla ja anna valua talouspaperin päällä. Kasta kakut sokeriliemeen, anna jälleen valua talouspaperin päällä ja pyörittele vielä sokerissa.

Lisää aiheesta:

Suloiset reikäkakutKaneli-kardemummabiscotitIntialaiset frityyrispiraalitItalialaiset mantelikorputOmenamunkitSahramitaikina
MunkitVappuKasvisruokaUusivuosiJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Munkit
  • 25.4.11:00
    Vappu

    Munkit ilman uppopaistoa

  • 28.04.202407:00
    Vappu

    Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin

  • 27.04.202308:20
    Vappu

    Munkit vapuksi: Perinteinen munkkitaikina, josta teet munkkirinkilät

  • 29.04.202214:21
    Vappu

    Helpot vappumunkit eli Linnean dulce de leche -munkit

  • 01.11.201720:05
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Possumunkki