Friteeratut kanelikakut

Kokeile näitä kanelintuoksuisia kakkuja Etelä-Afrikasta. Ne ovat parhaimmillaan lämpiminä ja vasta friteerattuina. Huomaa kuitenkin, ettei tämä ole aloittelijan resepti – puuhaa riittää.

4 annosta

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl pehmeää voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl sokeria
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Sokeriliemi: Keitä vettä, sokeria, ja sitruunamehua kattilassa ilman kantta 10 minuutin ajan. Anna seoksen jäähtyä.

2. Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja kaneli kulhossa ja sekoita sormin pikku nokareina jauheseokseen, niin että syntyy murutaikina. Vatkaa kanamunat, kaada taikinaan ja sekoita puulusikalla tasaiseksi ja notkeaksi. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu tarttuvalta. Anna taikinan levätä viileässä tunnin ajan.

3. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla leivinpöydällä ja leikkaa se pitkulaisiksi 4 cm levyisiksi ja 12 cm pituisiksi paloiksi. Leikkaa kukin pala pitkittäissuunnassa kolmeen osaan niin että osat ovat kuitenkin toisesta päästä yhdessä. Letitä taikinanauhoista pieniä pitkoja. Paina pitkojen päät lopuksi yhteen, niin että ne eivät aukea friteerauksen aikana.

4. Kuumenna öljy. Friteeraa muutamaa kakkua kerrallaan noin minuutin ajan, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Ota ne varovasti ylös reikäkauhalla ja anna valua talouspaperin päällä. Kasta kakut sokeriliemeen, anna jälleen valua talouspaperin päällä ja pyörittele vielä sokerissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.