Friteeratut kalkkunansiivet
Kalkkunansiipiä voi vallan mainiosti keittää öljyssä. Tässä ne tarjoillaan alkupalana tulisen kastikkeen ja limettilohkojen kanssa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 8 kalkkunansiipeä
- ½ dl vehnäjauhoa
- 2 munaa
- 1 tl suolaa
- 2 dl korppujauhoa
- öljyä friteeraukseen
Tarjoiluun
- 1 dl makeaa chilikastiketta
- 2 limettiä
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Aseta työpöydälle kolme syvää lautasta ja laita yhteen vehnäjauhot, toiseen rikki vatkatut munat ja kolmanteen korppujauho, joka on maustettu suolalla. Kasta kalkkunansiivet ensin vehnäjauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa. Anna niiden kuivahtaa hiukan.
2. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Keitä kalkkunansiivet kaksi kerrallaan ja valuta talouspaperilla.
3. Leikkaa limetit lohkoiksi. Tarjoile kalkkunansiivet heti sweet chili -kastikkeen, tuoreiden yrttien ja limetin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa