Friteerattua broileria friteeratulla persiljapedillä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665828/landscape16_9/515/290/c35bee79f4c3e4b23cc4a6c6716c87bf/kW/885423-828.jpg)
Helpoimmin valmistat tämän ruoan rasvakeittimellä. Voit kuitenkin friteerata myös paistinpannulla tai kattilassa, jossa on vähintään 4 sentin kerros öljyä. Kaksoisleivitys antaa broilerille ihanan rapeuden. Riisi sopii lisäkkeeksi paremmin kuin hyvin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 2 kg broilerinpaloja
- 3 dl kahvikermaa
- 4 ½ dl maissijauhoa
- 2 tl suolaa
- 2 maustemittaa valkopippuria
- 2 nippua persiljaa
- öljyä keittämiseen
Valmistusohje
1. Huuhtele broilerinpalat ja kuivaa ne hyvin talouspaperilla. Laita ne vuokaan ja kaada kerma päälle. Laita vuoka 20 minuutiksi jääkaappiin. Sekoita muovipussissa jauho, suola ja pippuri. Nosta pussiin muutama broilerinpala kerrallaan ja ravista, niin että palat jauhottuvat. Kasta jokainen jauhotettu pala uudelleen kermaan ja jauhota jälleen.
2. Kuumenna friteerausröljy 160-asteiseksi. Friteeraa broilerinpaloja nahkapuoli alaspäin ja anna palojen ruskistua hiljalleen. Käännä ne kerran. Friteeraa niin kauan, että palojen pinta on rapea ja kova. Valuta friteeratut palat talouspaperilla ja nosta ne sitten lämpimälle tarjoiluvadille.
3. Kuumenna öljy uudelleen. Leikkaa lehtikimput irti persiljanvarsista ja friteeraa lehdet nopeasti. Tarjoile friteerattujen broileripalojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka