Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteerattu valkoturska kipakassa kastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 annoskokoista valkoturskaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 5 dl öljyä friteeraukseen

Frityyritaikina

  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 2 munaa
  • 4 dl korppujauhoa

Kipakka kastike

  • 1 muna
  • 1 munankeltuainen
  • 1 ½ rkl makeaa ruotsalaista sinappia
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 ½ dl hienonnettua tilliä

Tarjoiluun

  • friteerattua persiljaa
  • sitruunalohkoja
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kipakka kastike: Keitä muna kovaksi ja jäähdytä kylmässä, juoksevassa vedessä. Kuori ja ota keltuainen erilleen. Hiero keitetty keltuainen siivilän läpi ja sekoita siihen raaka munankeltuainen. Lisää keltuaistahnaan suola, pippuri, sinappi ja viinietikka. Hienonna tilli. Vatkaa kerma ja sekoita keltuaistahna siihen ja lisää sitten tillisilppu varovasti nostellen.

2. Perkaa valkoturskat, mutta pidä muuten kokonaisina. Kiinnitä tukevalla cocktailtikulla jokaisen turskan pyrstö sen kitaan, niin että kala muodostaa renkaan. Mausta kalat suolalla ja pippurilla ja kääntele ne ensin vatkatussa munassa, sitten korppujauhossa.

Valkoturskaa ei Suomen vesillä käy, Ruotsin länsirannikko on lähin paikka. Tätä reseptiä voi kokeilla tavallisestakin turskasta, mutta oheinen ohje on länsiruotsalainen erikoisuus, joka tehdään päiväntuoreesta vitlingistä ja syödään perinteikkään skarpsåsin eli kipakan kastikkeen kera.

3. Friteeraa kalarenkaat kullanruskeiksi syvässä paistinpannussa 170-asteisessa öljyssä. Käännä kalat 3 minuutin kuluttua ja keitä vielä 3 minuuttia. Persilja friteerataan panemalla oksat kuumaan öljyyn puoleksi minuutiksi. Tarjoile kalat heti friteeratun persiljan, sitruunalohkojen, kipakan kastikkeen ja vastakeitettyjen perunoiden kanssa. Smaklig måltid!

Lisää aiheesta:

Paistettu rosolli ja uppomunaHyydytetyt kananmunat NantuaKeitettyä turskaa maksan ja mädin kanssaFriteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusillaFish and chips japanilaisittainKeltti ja sinisimpukat vihreässä kastikkeessa
Friteerattu kalaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Friteerattu kala
  • 05.10.201707:24
    Silakkaa

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattua mustaeväkampelaa mustekalarenkaiden ja sweet chili -kastikkeen kanssa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Fish and chips - öljyssä keitettyä kalaa ja perunoita

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Friteerattu valkoturska kipakassa kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattu marinoitu kala