Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteerattu mantelikana korianteririisillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kana ja manteli sopivat makuina hyvin yhteen. Tässä olemme friteeranneet kanafileitä, jotka tarjoillaan tuoreella korianterilla maustetun riisin kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 munankeltuaista
  • 2 dl mantelilastuja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • öljyä friteeraukseen

Korianteririisi

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 ruukku tuoretta korianteria

Tarjoiluun

  • keitettyjä porkkanatankoja
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, suola ja pippuri muovipussissa. Laita kanafileet pari kerrallaan pussiin, ravista pussia niin että palat peittyvät jauhoseokseen. Kasta jauhotetut fileet vatkattuun keltuaiseen ja kääntele mantelilastuissa.

2. Sinun ei ole pakko omistaa friteerauskeitintä friteerataksesi, korkealaitainen pannu käy hyvin. Kaada pannun pohjalle n. 3 cm öljyä ja kuumenna varovaisesti. Kun öljy on kuumaa, laita kanapalat pannuun ja alenna lämpöä, anna palojen ruskistua hitaasti. Käännä kerran. Palojen koosta riippuen, friteeraa yhteensä 5-8 minuuttia. Valuta talouspaperilla.

3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna tuore korianteri ja sekoita riisin kera juuri ennen tarjoilua. Tarjoile kanat ja riisi keitettyjen porkkanatankojen kera, koristele lehtipersiljalla.

Lisää aiheesta:

Kananmunat FlorentineKananmunat sipuli-tomaattipedillä ja parsakaalimunakasFriteerattua broileria friteeratulla persiljapedilläFriteerattua kanaa maissiohukaisten ja pekonin keraKanapyttipannu keltuaisen keraPapu-katkarapumunakkaat
KanaaLisäkeruoatKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati