Friteerattu mantelikana korianteririisillä

Kana ja manteli sopivat makuina hyvin yhteen. Tässä olemme friteeranneet kanafileitä, jotka tarjoillaan tuoreella korianterilla maustetun riisin kera.

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 munankeltuaista
  • 2 dl mantelilastuja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • öljyä friteeraukseen

Korianteririisi

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 ruukku tuoretta korianteria

Tarjoiluun

  • keitettyjä porkkanatankoja
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, suola ja pippuri muovipussissa. Laita kanafileet pari kerrallaan pussiin, ravista pussia niin että palat peittyvät jauhoseokseen. Kasta jauhotetut fileet vatkattuun keltuaiseen ja kääntele mantelilastuissa.

2. Sinun ei ole pakko omistaa friteerauskeitintä friteerataksesi, korkealaitainen pannu käy hyvin. Kaada pannun pohjalle n. 3 cm öljyä ja kuumenna varovaisesti. Kun öljy on kuumaa, laita kanapalat pannuun ja alenna lämpöä, anna palojen ruskistua hitaasti. Käännä kerran. Palojen koosta riippuen, friteeraa yhteensä 5-8 minuuttia. Valuta talouspaperilla.

3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna tuore korianteri ja sekoita riisin kera juuri ennen tarjoilua. Tarjoile kanat ja riisi keitettyjen porkkanatankojen kera, koristele lehtipersiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.