Friteerattu broileri
Et tarvitse rasvassa keittämiseen eli friteeraamiseen rasvakeitintä, se onnistuu hyvin korkeareunaisessa paistinpannussa tai myös padassa. Kaada pannuun öljyä noin 3 sentin korkeudelta ja kuumenna. Pidä kansi kädenulottuvilla, jotta voit tukahduttaa mahdollisen rasvapalon.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 1 iso broileri
- 1 ½ dl vehnäjauhoa
- 2 munankeltuaista
- 2 dl korppujauhoa
- suolaa ja valkopippuria
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Paloittele broileri reisiin, koipiin, siipiin ja rintapaloihin. Vedä nahka pois palasista.
2. Sekoita jauhoihin suola ja pippuri muovipussissa. Laita muutama broilerinpala kerrallaan muovipussiin ja ravista, niin että palat jauhottuvat kauttaaltaan. Kasta jokainen pala sitten vatkattuihin munankeltuaisiin ja lopuksi korppujauhoihin.
3. Kaada öljy pannuun ja kuumenna varovasti. Laita kanapalat pannuun, kun öljy on kuumaa, alenna lämpöä ja anna palasten ruskistua vähitellen. Käännä ne kerran. Riippuen palasten koosta ne friteerautuvat 5-8 minuutissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa