Frikadelli-pinaattikeitto

Tämän keiton vaikutteet tulevat kreikkalaisesta keittiöstä. Alkuperäisreseptiin on lisätty pinaattia. Keitto maustetaan sitruunalla ja suurustetaan kananmunalla.

4 annosta

  • 250 g pakastepinaattia
  • 1 1/4 l kanalientä
  • 1 sitruuna
  • 3 kananmunaa

Frikadellit

  • 250 g naudan jauhelihaa
  • 150 g kylmiä keitettyjä perunoita
  • 1 kananmuna
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Frikadellit: Silppua tilli ja soseuta perunat. Sekoita jauheliha, perunat, kananmuna ja tilli. Mausta suolalla ja ripauksella vastarouhittua mustapippuria. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä. Laske frikadellit muutama kerallaan kiehuvaan kanaliemeen ja anna hautua 5-6 minuuttia. Nosta ne liemestä reikäkauhalla ja pidä lämpimänä.

2. Keitä pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Purista sitruunasta mehu. Vatkaa sitruunamehu ja muna. Kiehauta kanaliemi.

3. Vatkaa 1½ dl lientä munaseokseen ja kaada seos padassa olevan liemen sekaan. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia kokoajan vatkaten. Keitto ei saa kiehua, sillä silloin muna hyytyy. Sekoita pinaatti keittoon ja lisää frikadellit. Tarjoa keitto välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.