Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Frikadelli-pinaattikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän keiton vaikutteet tulevat kreikkalaisesta keittiöstä. Alkuperäisreseptiin on lisätty pinaattia. Keitto maustetaan sitruunalla ja suurustetaan kananmunalla.

  • Ruokavalio: Laktoositon

4 annosta

  • 250 g pakastepinaattia
  • 1 1/4 l kanalientä
  • 1 sitruuna
  • 3 kananmunaa

Frikadellit

  • 250 g naudan jauhelihaa
  • 150 g kylmiä keitettyjä perunoita
  • 1 kananmuna
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Frikadellit: Silppua tilli ja soseuta perunat. Sekoita jauheliha, perunat, kananmuna ja tilli. Mausta suolalla ja ripauksella vastarouhittua mustapippuria. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä. Laske frikadellit muutama kerallaan kiehuvaan kanaliemeen ja anna hautua 5-6 minuuttia. Nosta ne liemestä reikäkauhalla ja pidä lämpimänä.

2. Keitä pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Purista sitruunasta mehu. Vatkaa sitruunamehu ja muna. Kiehauta kanaliemi.

3. Vatkaa 1½ dl lientä munaseokseen ja kaada seos padassa olevan liemen sekaan. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia kokoajan vatkaten. Keitto ei saa kiehua, sillä silloin muna hyytyy. Sekoita pinaatti keittoon ja lisää frikadellit. Tarjoa keitto välittömästi.

Lisää aiheesta:

Portage Victoria-kanakeittoAppelsiininmakuinen porkkana-broilerikeittoKalapullat currykastikkeessaKeitettyä lammasta pinaattikastikkeellaLammas-vihanneskeittoLohi-pastasalaatti
PinaattikeittoLisäkeruoatLiharuokaLaktoositonPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Pinaattikeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nokkos-pinaattikeitto

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Frikadelli-pinaattikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perunainen pinaattikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vihreää soppaa ja lisukkeita