Frikadelli-pinaattikeitto
Tämän keiton vaikutteet tulevat kreikkalaisesta keittiöstä. Alkuperäisreseptiin on lisätty pinaattia. Keitto maustetaan sitruunalla ja suurustetaan kananmunalla.
- Ruokavalio: Laktoositon
4 annosta
- 250 g pakastepinaattia
- 1 1/4 l kanalientä
- 1 sitruuna
- 3 kananmunaa
Frikadellit
- 250 g naudan jauhelihaa
- 150 g kylmiä keitettyjä perunoita
- 1 kananmuna
- 1 nippu tilliä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Frikadellit: Silppua tilli ja soseuta perunat. Sekoita jauheliha, perunat, kananmuna ja tilli. Mausta suolalla ja ripauksella vastarouhittua mustapippuria. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä. Laske frikadellit muutama kerallaan kiehuvaan kanaliemeen ja anna hautua 5-6 minuuttia. Nosta ne liemestä reikäkauhalla ja pidä lämpimänä.
2. Keitä pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Purista sitruunasta mehu. Vatkaa sitruunamehu ja muna. Kiehauta kanaliemi.
3. Vatkaa 1½ dl lientä munaseokseen ja kaada seos padassa olevan liemen sekaan. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia kokoajan vatkaten. Keitto ei saa kiehua, sillä silloin muna hyytyy. Sekoita pinaatti keittoon ja lisää frikadellit. Tarjoa keitto välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella