Franca-tädin paahdetut paprikat

Anna paprikoiden levätä noin viisitoista minuuttia ennen tarjoilua.

4 hengelle

  • 2 punaista paprikaa
  • 3 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä, litistettynä
  • ½ dl kapriksia
  • reilu desilitra mustia oliiveja
  • persiljaa silputtuna oman maun mukaan
  • 1 dl korppujauhoja

Valmistusohje

- Paahda paprikoita uunissa tai grillissä kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman hiiltyneitä.

- Anna paprikoiden levätä 10 minuuttia paperipussissa, jotta höyry irrottaisi hiiltyneet kuoret.

- Kuori paprikat, poista siemenet ja leikkaa noin puolen sentin levyisiksi suikaleiksi.

- Kuumenna öljy ja valkosipulit laakeassa pannussa.

- Lisää kaprikset, oliivit ja paprikat.

- Kypsennä muutama minuutti ja mausta suolalla.

- Ripottele persiljat ja korppujauhot joukkoon, sekoita.

- Poista litistetyt valkosipulinkynnet ja anna paprikoiden levätä noin viisitoista minuuttia ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.