Mainos
Mainos

Tämä on perusresepti klassiselle focaccialeivälle. Lisää mielellään 1 dl hienonnettuja, tuoreita yrttejä taikinaan, jos haluat vaihtelua.

1 leipään

  • 50 g hiivaa
  • 1 l vettä
  • 1 ½ l vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murusta hiiva kädenlämpöiseen veteen (37 astetta). Lisää suola ja ½ dl oliiviöljyä. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja sekoita sileäksi taikinaksi. Taikinan tulee olla aika löysää, ei tavallista kiinteää leipätaikinaa.

2. Voitele syvä pelti ½ dl oliiviöljyä. Kaada taikina pellille ja kohota n. 20 minuuttia. Kaada päälle ½ dl oliiviöljyä ennen paistamista ja ripottele päälle hiutalesuolaa. Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia.

3. Nosta leipä pelliltä ja anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.