Focaccialeivät
Tämä on perusresepti klassiselle focaccialeivälle. Lisää mielellään 1 dl hienonnettuja, tuoreita yrttejä taikinaan, jos haluat vaihtelua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 leipään
- 50 g hiivaa
- 1 l vettä
- 1 ½ l vehnäjauhoja
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl hiutalesuolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murusta hiiva kädenlämpöiseen veteen (37 astetta). Lisää suola ja ½ dl oliiviöljyä. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja sekoita sileäksi taikinaksi. Taikinan tulee olla aika löysää, ei tavallista kiinteää leipätaikinaa.
2. Voitele syvä pelti ½ dl oliiviöljyä. Kaada taikina pellille ja kohota n. 20 minuuttia. Kaada päälle ½ dl oliiviöljyä ennen paistamista ja ripottele päälle hiutalesuolaa. Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia.
3. Nosta leipä pelliltä ja anna jäähtyä ritilällä liinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa