Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Focaccialeivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on perusresepti klassiselle focaccialeivälle. Lisää mielellään 1 dl hienonnettuja, tuoreita yrttejä taikinaan, jos haluat vaihtelua.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

1 leipään

  • 50 g hiivaa
  • 1 l vettä
  • 1 ½ l vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murusta hiiva kädenlämpöiseen veteen (37 astetta). Lisää suola ja ½ dl oliiviöljyä. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja sekoita sileäksi taikinaksi. Taikinan tulee olla aika löysää, ei tavallista kiinteää leipätaikinaa.

2. Voitele syvä pelti ½ dl oliiviöljyä. Kaada taikina pellille ja kohota n. 20 minuuttia. Kaada päälle ½ dl oliiviöljyä ennen paistamista ja ripottele päälle hiutalesuolaa. Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia.

3. Nosta leipä pelliltä ja anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Lisää aiheesta:

PerunalimppuPomeranssileipäAppelsiinintuoksuiset aamiaissämpylätRukiinen saksanpähkinäleipäPorkkana-raejuustosämpylätMaalaistalon leipä
FocacciaKananmunatonLaktoositonKasvisruokaAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Focaccia
  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Mallan villiintynyt focaccia

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Iisan Melting summer –focaccialeipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrttinen kaurafocaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipuli-focaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Focaccialeivät