Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fish and chips

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 600 g kalafileetä
  • friteerausöljyä
  • suolaa

Leivitykseen

  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 1/4 dl maitoa
  • 1 kananmuna

Tarjoiluun

  • viinietikkaa

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa perunat sentin paksuisiksi ja 4-5 cm pituisiksi suikaleiksi ja pane ne kylmään veteen. Anna veden valua perunoista ennen friteerausta ja kuivaa ne vielä talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Kuumenna öljy 170-asteiseksi ja friteeraa perunat pienemmissä erissä vaalean kullankeltaisiksi. Nosta perunat öljystä ja valuta.

2. Sekoita kalan leivitystä varten jauhot ja suola, vispaa kananmuna kupissa. Sekoita ensin muna jauhoseokseen ja lopuksi kaikki maitoon, vähän kerrallaan. Leivitystaikinan tulee olla tasaista. Kasta kalafileet taikinaan ja friteeraa niitä muutama kerrallaan noin 5 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullankeltainen. Nosta kala talouspaperille valumaan.

3. Kuumenna öljy 200-asteiseksi ja friteeraa perunat vielä kertaalleen. Niistä tulee melkein heti rapeita ja kullanruskeita. Valuta rasva perunoista ja mausta suolalla. Tarjoile välittömästi kalan ja viinietikan kanssa.

Tämä on englantilaista katuruokaa. Ennen aikaan se tarjoiltiin sanomalehteen kietaistuna, mutta tänään saat fish and chips -annoksesi paperitötterössä. Englantilaiseen tapaan päälle pirskotellaan hieman viinietikkaa. Voit käyttää kalana pakasteturska-annospaloja tai seitiä.

Lisää aiheesta:

Fish and chips - öljyssä keitettyä kalaa ja perunoitaFriteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusillaPaistettua kalafileetä itsetehtyjen ranskalaisten perunoiden keraFriteerattu ahven ja ranskanperunatKala-simpukkagratiiniRanskalaiset raakapihvit ja perunat
Friteerattu kalaIsänpäiväPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Friteerattu kala
  • 05.10.201707:24
    Silakkaa

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattua mustaeväkampelaa mustekalarenkaiden ja sweet chili -kastikkeen kanssa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Fish and chips - öljyssä keitettyä kalaa ja perunoita

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Friteerattu valkoturska kipakassa kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattu marinoitu kala