Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fish and chips - öljyssä keitettyä kalaa ja perunoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle-viidelle

  • 1 kg perunoita (kiinteää lajiketta)
  • 600 g kalafileetä
  • öljyä keittämiseen
  • suolaa

Frityyritaikina

  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoa
  • 1 1/4 dl maitoa
  • 1 muna

Tarjoiluun

  • viinietikkaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja leikkaa ne sentin paksuisiksi ja 4-5 sentin pituisiksi sauvoiksi. Laita ne kylmään veteen. Valuta perunat hyvin ennen friteerausta ja kuivaa ne talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

2. Kuumenna öljy 170-asteiseksi. Friteeraa eli keitä perunasauvat pienehköissä erissä öljyssä. Niiden pitää saada vain aivan vaalea, kellertävä väri. Ota perunat öljystä reikäkauhalla ja valuta talouspaperilla.

3. Frityyritaikina: Sekoita jauho ja suola. Vatkaa muna kupissa ja valuta se jauhoihin sekoittaen. Lisää sitten maito vähän kerrallaan, sekoita sileäksi, melko juoksevaksi taikinaksi. Upota kalapalat taikinaan ja friteeraa niitä muutama kerrallaan noin viisi minuuttia, eli kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Valuta kalapalat talouspaperilla.

Tämä perienglantilainen jokamiehen ruoka tarjoillaan perinteisesti sanomalehtipaperista. Kalaksi voit valita esim. turskaa, kuhaa tai ruijanpallasta; pääasia on, että kala on kiinteää ja valkoista.

4. Friteeraa perunat uudestaan juuri ennen tarjoilua. Kuumenna öljy nyt 200 asteeseen ja keitä perunat uudemman kerran. Niistä pitäisi tulla rapeita ja kullanruskeita hetkessä. Valuta perunat talouspaperilla ja sitten suolaa ne. Tarjoile heti kalapalojen ja viinietikan kera.

Vinkki: Pidä aina sopivaa kantta käsillä. Jos öljy ylikuumenee ja leimahtaa sen saa sammumaan tukahduttamalla kannella.

Lisää aiheesta:

Järisyttävän hyvät paistetut perunat Lipeäkala valkokastikkeen ja vihreiden herneiden kanssaFriteerattu ahven ja ranskanperunatRanskalaiset raakapihvit ja perunatFish and chipsHöyrytettyä turskaa
Friteerattu kalaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Friteerattu kala
  • 05.10.201707:24
    Silakkaa

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattua mustaeväkampelaa mustekalarenkaiden ja sweet chili -kastikkeen kanssa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Fish and chips - öljyssä keitettyä kalaa ja perunoita

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Friteerattu valkoturska kipakassa kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattu marinoitu kala