Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fish and Chips ja rèmouladekastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voit kääriä kalat ja perunat voipaperin sisälle ja sitten sanomalehteen. Näin ne pysyvät lämpiminä hetken.

Ainekset

  • 800 g nahatonta kuhafileetä
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 2 dl pilsneriä
  • 2 munaa
  • ripaus
  • cayannepippuria
  • suolaa
  • syväpaistoöljyä
  • 500 g Rosamunda-perunaa
  • mallas-etikkaa

Rémouladekastike

  • 2 dl majoneesia
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 3 rkl kaprista
  • 1 pieni suolakurkku
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 ruukku rakunaa
  • 1 sitruuna (tai 1 rkl Limmi sitruunamehua)
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Leikkaa kuha isoiksi paloiksi ja suolaa se kevyesti. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne paksuiksi tangoiksi kylmään veteen.

Valmista frityyri-taikina. Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset pilsneriin vehnäjauhojen kera. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä taikinaan. Mausta suolalla ja cayenne-pippurilla. Lämmitä öljy noin 170-asteiseksi. Valuta perunat hyvin ja kuivaa niitä hieman talouspaperin päällä. Friteeraa perunat kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla noin 2-3 minuuttia ja toisella kerralla kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Valuta ja mausta suolalla ja mallasetikalla. Dippaa kalanpalat taikinassa ja tiristä muutama minuutti kunnes ovat kypsiä. Valuta hyvin ja mausta suolalla. Tarjoile heti perunoiden ja rémouladen kera.

Voit kääriä kalat ja perunat voipaperin sisälle ja sitten sanomalehteen. Näin ne pysyvät lämpiminä hetken.

Rémouladekastike:

Halkaise suolakurkku ja poista siitä siemenet. Hienonna pieniksi kuutioksi. Lisää joukkoon hienonnettu kapris sekä ruohosipuli ja rakuuna. Purista mukaan sitruunanmehu. Sekoita joukkoon sinappi ja majoneesi. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen maustua hetken ennen tarjoilua

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Tahmeaa possua, ohutta leipää & pikkelöityjä vihanneksia, Johannan reseptiHyydytetyt kananmunat toastilla avokadon, pekonin ja kevätsipulin keraKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraFish and chips japanilaisittainGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraJuustocurry herneiden kera
Paistettu kalaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala
  • 23.5.15:15
    Kala

    Sammaltöyrääntuvan villit haukilastut

  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti

  • 17.08.202412:00
    Tortillat

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

  • 03.09.202112:37
    Perunagratiini

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 06.02.202012:37
    Kalamureke

    Haukimurekepihvit