Firenzeläinen pihvi punasikurin kera
Hyvälle lihanpalalle ei oikeastaan tarvitse tehdä mitään sen kummallisempaa. Liha vain laitetaan grilliin ja annetaan kimpaleen puhua puolestaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 4 x 340g naudanleikettä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- 2 punasikuria neljään osaan jaettuna
- 1/4 kuppia balsamiviinietikkaa
- 1/4 kuppia neitsytoliiviöljyä pirskottamiseen
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
Punasikuri on myös hyvää grillattuna, mutta vielä parempaa se on mehukkaan lihanpalan seurassa.
- Aseta lihat todella kuumaan grilliin ja paista noin 4 1/2 minuuttia per puoli. Aika riippuu siitä, minkälaisena pihvin haluaa. Raakana, puoliraakana, kypsänä, puolikypsänä, kokokypsänä, melkein kypsänä ... Ole tarkkana, että käännät lihaa per kimpale vain kerran.
- Ota pihvit grillistä ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile välittömästi!
- Mausta punasikuri balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla.
- Aseta punasikuri grillille ja paista muutama minuutti molemmin puolin. Pirskota päälle oliiviöljyä ja tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria