Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Filopiiraat kasvistäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

12 piiraaseen

  • 8 arkkia filotaikinaa
  • 2 isoa punaista paprikaa
  • 4 pientä punasipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tomaattia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 tl oreganoa

Valmistusohje

1. Huuhtele vihannekset. Laita paprika ja kuorimaton sipuli pellille leivinpaperin päälle suoraan uunin grillivastuksen alle. Kuumenna uuni korkeimpaan mahdollisimpaan lämpötilaan. Kääntele vihanneksia niiden ruskistuessa. Ota vihannekset uunista, käännä grillivastus pois päältä ja pidä uuni lämpimänä 200 asteessa.

2. Laita paprikat muovipussiin kunnes ne ovat jäähtyneet. Vedä silloin pois paprikoiden kuori. Kuori sipulit. Kasaa filotaikina-arkit ja jaa kasa 12 neliöön (n. 12X12 cm). Laita taikinaneliöt pieniin metallisiin annosvuokiin. Valele jokainen ”taikinakulho” hyvin pienellä öljymäärällä. Suikaloi paprika, sipuli ja kesäkurpitsa. Leikkaa tomaatit kahtia, poista siemenet ja suikaloi. Kuutioi fetajuusto. Näin pitkälle ruoan voi valmistella etukäteen.

3. Laita vihanneksia, juustoa ja oreganoa vuorotellen vuokiin. Paista 15 minuuttia uunissa kunnes vihannekset ja juusto ovat saaneet kauniisti väriä.

Aloita päivällinen pienellä filopiiraalla. Piiraat voi hyvin valmistella ja paistaa vieraiden saapuessa. Muutama salaatinlehti maistuu hyvin piiraiden lisänä ja on kaunis lisä tarjoilussa.

Lisää aiheesta:

Paahdettu kasvissalaattiMunapaahtoleipä ja kuuma vihannessalaattiKasvisgratiini vuohenjuustollaM. J. PizzaLohkoperunoita paahdettujen vihannesten ja fetan keraProvencelainen gratiini
FiloAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetVappuUusivuosiLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Filo
  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Kreetalainen kesäkurpitsapiiras

  • 18.02.201300:00
    Vappu

    Kasvisnyytit

  • 18.02.201300:00
    Parsaviikot

    Parsaa filotaikinassa

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Omena-aprikoosistruudeli

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Filopiiraat kasvistäytteellä