Filopiiraat kasvistäytteellä
Aloita päivällinen pienellä filopiiraalla. Piiraat voi hyvin valmistella ja paistaa vieraiden saapuessa. Muutama salaatinlehti maistuu hyvin piiraiden lisänä ja on kaunis lisä tarjoilussa.
12 piiraaseen
- 8 arkkia filotaikinaa
- 2 isoa punaista paprikaa
- 4 pientä punasipulia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tomaattia
- 1 kesäkurpitsa
- 200 g fetajuustoa
- 1 tl oreganoa
Valmistusohje
1. Huuhtele vihannekset. Laita paprika ja kuorimaton sipuli pellille leivinpaperin päälle suoraan uunin grillivastuksen alle. Kuumenna uuni korkeimpaan mahdollisimpaan lämpötilaan. Kääntele vihanneksia niiden ruskistuessa. Ota vihannekset uunista, käännä grillivastus pois päältä ja pidä uuni lämpimänä 200 asteessa.
2. Laita paprikat muovipussiin kunnes ne ovat jäähtyneet. Vedä silloin pois paprikoiden kuori. Kuori sipulit. Kasaa filotaikina-arkit ja jaa kasa 12 neliöön (n. 12X12 cm). Laita taikinaneliöt pieniin metallisiin annosvuokiin. Valele jokainen ”taikinakulho” hyvin pienellä öljymäärällä. Suikaloi paprika, sipuli ja kesäkurpitsa. Leikkaa tomaatit kahtia, poista siemenet ja suikaloi. Kuutioi fetajuusto. Näin pitkälle ruoan voi valmistella etukäteen.
3. Laita vihanneksia, juustoa ja oreganoa vuorotellen vuokiin. Paista 15 minuuttia uunissa kunnes vihannekset ja juusto ovat saaneet kauniisti väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa