Filopiiraat kasvistäytteellä

Aloita päivällinen pienellä filopiiraalla. Piiraat voi hyvin valmistella ja paistaa vieraiden saapuessa. Muutama salaatinlehti maistuu hyvin piiraiden lisänä ja on kaunis lisä tarjoilussa.

12 piiraaseen

  • 8 arkkia filotaikinaa
  • 2 isoa punaista paprikaa
  • 4 pientä punasipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tomaattia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 tl oreganoa

Valmistusohje

1. Huuhtele vihannekset. Laita paprika ja kuorimaton sipuli pellille leivinpaperin päälle suoraan uunin grillivastuksen alle. Kuumenna uuni korkeimpaan mahdollisimpaan lämpötilaan. Kääntele vihanneksia niiden ruskistuessa. Ota vihannekset uunista, käännä grillivastus pois päältä ja pidä uuni lämpimänä 200 asteessa.

2. Laita paprikat muovipussiin kunnes ne ovat jäähtyneet. Vedä silloin pois paprikoiden kuori. Kuori sipulit. Kasaa filotaikina-arkit ja jaa kasa 12 neliöön (n. 12X12 cm). Laita taikinaneliöt pieniin metallisiin annosvuokiin. Valele jokainen ”taikinakulho” hyvin pienellä öljymäärällä. Suikaloi paprika, sipuli ja kesäkurpitsa. Leikkaa tomaatit kahtia, poista siemenet ja suikaloi. Kuutioi fetajuusto. Näin pitkälle ruoan voi valmistella etukäteen.

3. Laita vihanneksia, juustoa ja oreganoa vuorotellen vuokiin. Paista 15 minuuttia uunissa kunnes vihannekset ja juusto ovat saaneet kauniisti väriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja