Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fetajuustotäytteiset lampaanjauhelihapihvit valkosipulikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täytä jauhelihapihvit fetajuustolla! Varo laittamasta liikaa suolaa, koska fetajuustokin on suolaista jo valmiiksi. Valkosipulikastike ja perunamuusi maistuvat lisukkeena.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 400 g lampaanjauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl hienonnettua, tuoretta timjamia (tai 1 rkl kuivattua)
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 100 g fetajuustoa
  • voita paistamiseen

Valkosipulikastike

  • 3 dl kermaa
  • 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Tarjoiluun

  • 100 g fetajuustoa
  • keitettyjä porkkanoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Hienonna persilja ja timjami. Sekoita jauheliha, muna, persilja ja timjami. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Paloittele fetajuusto sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Pyörittele lihataikina 8 isoksi palloksi. Paina jokaiseen palloon juustopala ja muotoile niistä kauniita pihvejä.

2. Valkosipulikastike: Hienonna persilja. Sekoita kerma, sinappi, suola ja pippuri kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia. Lisää persilja, purista mukaan valkosipuli. Pidä kuumana tarjoiluun asti.

3. Paista pihvit voissa 4-6 minuuttia molemmin puolin. Jos paistinpannun kahva kestää, laita koko pannu uuniin ja jälkipaista 10 minuuttia. Kuutioi fetajuusto ja ripottele päälle. Tarjoile valkosipulikastikkeen ja perunamuusin kanssa. Keitetyt porkkanat sopivat hyvin vierelle.

Lisää aiheesta:

SienirullaHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraLammaspatéLapapaistia baijerilaiseen tapaan knödeleiden keraLammasjauhelihapihvit ja papusalaattiJauhelihapihvit tomaattikastikkeessa
JauhelihapihvitGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit
  • 10.03.201607:00
    Semper

    Gluteenittomat jauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kanajauhelihapihvit ja ruohosipulikastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Broilerijauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ranskalaiset jauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Fetatäytetyt lammasjauhelihapihvit nuudeleiden kera