Fetajuustotäytteiset lampaanjauhelihapihvit valkosipulikastikkeella
Täytä jauhelihapihvit fetajuustolla! Varo laittamasta liikaa suolaa, koska fetajuustokin on suolaista jo valmiiksi. Valkosipulikastike ja perunamuusi maistuvat lisukkeena.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400 g lampaanjauhelihaa
- 1 kananmuna
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl hienonnettua, tuoretta timjamia (tai 1 rkl kuivattua)
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 100 g fetajuustoa
- voita paistamiseen
Valkosipulikastike
- 3 dl kermaa
- 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Tarjoiluun
- 100 g fetajuustoa
- keitettyjä porkkanoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Hienonna persilja ja timjami. Sekoita jauheliha, muna, persilja ja timjami. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Paloittele fetajuusto sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Pyörittele lihataikina 8 isoksi palloksi. Paina jokaiseen palloon juustopala ja muotoile niistä kauniita pihvejä.
2. Valkosipulikastike: Hienonna persilja. Sekoita kerma, sinappi, suola ja pippuri kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia. Lisää persilja, purista mukaan valkosipuli. Pidä kuumana tarjoiluun asti.
3. Paista pihvit voissa 4-6 minuuttia molemmin puolin. Jos paistinpannun kahva kestää, laita koko pannu uuniin ja jälkipaista 10 minuuttia. Kuutioi fetajuusto ja ripottele päälle. Tarjoile valkosipulikastikkeen ja perunamuusin kanssa. Keitetyt porkkanat sopivat hyvin vierelle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut