Feta-polentatäytteiset paprikat ja tomaattikastike

Nämä paprikat kätkevät sisälleen jännittävän polenta-kasvistäytteen. Kaksinkertaistamalla ainesten määrään saat tarjottavaa suurelle vierasjoukolle noutopöytään.

4 annosta

  • 6 dl kasvislientä
  • ½ dl kermaa
  • 2 dl polentaa
  • suolaa ja pippuria
  • 400 g fetajuustoa
  • 1 purjo
  • 4 paprikaa

Tomaattikastike

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kiehauta kasvisliemi ja kerma. Lisää polenta kokoajan sekoittaen niin, ettei se paakkuunnu. Alenna lämpöä ja keitä polenta paksuksi puuroksi. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Sekoita se fetajuuston kanssa polentan joukkoon.

2. Huuhtele paprikat. Halkaise ne ja poista siemenet. Kiehauta vettä kattilassa. Kasta paprikat kiehuvaan veteen ja huuhtele sitten kylmällä vedellä. Täytä paprikat feta-polentaseoksella. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.

3. Tomaattikastike: Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja basilika. Hauduta 8 minuuttia ja mausta sitten sokerilla, viinietikalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike sauvasekoittimella kuohkeaksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!