Feta-polentatäytteiset paprikat ja tomaattikastike
Nämä paprikat kätkevät sisälleen jännittävän polenta-kasvistäytteen. Kaksinkertaistamalla ainesten määrään saat tarjottavaa suurelle vierasjoukolle noutopöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 6 dl kasvislientä
- ½ dl kermaa
- 2 dl polentaa
- suolaa ja pippuria
- 400 g fetajuustoa
- 1 purjo
- 4 paprikaa
Tomaattikastike
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 rkl basilikaa
- 1 tl sokeria
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kiehauta kasvisliemi ja kerma. Lisää polenta kokoajan sekoittaen niin, ettei se paakkuunnu. Alenna lämpöä ja keitä polenta paksuksi puuroksi. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Sekoita se fetajuuston kanssa polentan joukkoon.
2. Huuhtele paprikat. Halkaise ne ja poista siemenet. Kiehauta vettä kattilassa. Kasta paprikat kiehuvaan veteen ja huuhtele sitten kylmällä vedellä. Täytä paprikat feta-polentaseoksella. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.
3. Tomaattikastike: Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja basilika. Hauduta 8 minuuttia ja mausta sitten sokerilla, viinietikalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike sauvasekoittimella kuohkeaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti