Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Feta-polentatäytteiset paprikat ja tomaattikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

4 annosta

  • 6 dl kasvislientä
  • ½ dl kermaa
  • 2 dl polentaa
  • suolaa ja pippuria
  • 400 g fetajuustoa
  • 1 purjo
  • 4 paprikaa

Tomaattikastike

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kiehauta kasvisliemi ja kerma. Lisää polenta kokoajan sekoittaen niin, ettei se paakkuunnu. Alenna lämpöä ja keitä polenta paksuksi puuroksi. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Sekoita se fetajuuston kanssa polentan joukkoon.

2. Huuhtele paprikat. Halkaise ne ja poista siemenet. Kiehauta vettä kattilassa. Kasta paprikat kiehuvaan veteen ja huuhtele sitten kylmällä vedellä. Täytä paprikat feta-polentaseoksella. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.

3. Tomaattikastike: Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja basilika. Hauduta 8 minuuttia ja mausta sitten sokerilla, viinietikalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike sauvasekoittimella kuohkeaksi.

Lisää aiheesta:

Keittokinkkua ja vihanneskastikettaTomaattikeittoa ja juustokrutonkejaPapu-pihvitortillatJauhelihatäytetyt kesäkurpitsat tomaattikastikkeellaJauhelihalla täytetty conchigialeGratinoidut cannellonit pinaattiraejuustotäytteellä
Täytetyt paprikatKastikkeet ja dipitKananmunatonGoGreenPääruoatKasvisruoka

Nämä paprikat kätkevät sisälleen jännittävän polenta-kasvistäytteen. Kaksinkertaistamalla ainesten määrään saat tarjottavaa suurelle vierasjoukolle noutopöytään.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetyt paprikat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tonnikalarullat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillattu paprika fetajuuston kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Täytetyt paprikat, tomaatit ja herkkusienet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kuskustäytetyt paprikat

  • 18.02.201300:00
    Perunagratiini

    Sieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin kera