Feta-polenta-täytetyt paprikat
Tässä reseptissä paprikat saavat jännittävän täytteen polentasta eli maissipuurosta sekä kasviksista. Kun tuplaat määrät, saat upean noutopöytäruoan. Polentan sijaan voi käyttää vaikkapa mannapuuroa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 6 dl kasvislientä
- ½ dl kermaa
- 2 dl polentaryynejä
- suolaa ja pippuria
- 400 g fetajuustoa
- 1 purjo
- 4 paprikaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kiehauta lihaliemi kerman kanssa. Sekoita joukkoon polentaryynit. Sekoita koko ajan, jottei kokkareita pääse syntymään. Alenna lämpötilaa ja keitä paksuksi puuroksi. Puhdista, huuhdo ja suikaloi purjo. Sekoita purjosuikaleet sekä fetajuusto polentan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Huuhtele paprikat, puolita ja poista siemenet. Kuumenna vettä kattilassa ja käytä paprikapuolikkaita kiehuvassa vedessä. Huuhdo ne sitten kylmällä vedellä. Täytä paprikat polentatäytteellä.
3. Kypsennä paprikoita uunissa noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa