Feta-polenta-täytetyt paprikat

Tässä reseptissä paprikat saavat jännittävän täytteen polentasta eli maissipuurosta sekä kasviksista. Kun tuplaat määrät, saat upean noutopöytäruoan. Polentan sijaan voi käyttää vaikkapa mannapuuroa.

4 annosta

  • 6 dl kasvislientä
  • ½ dl kermaa
  • 2 dl polentaryynejä
  • suolaa ja pippuria
  • 400 g fetajuustoa
  • 1 purjo
  • 4 paprikaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kiehauta lihaliemi kerman kanssa. Sekoita joukkoon polentaryynit. Sekoita koko ajan, jottei kokkareita pääse syntymään. Alenna lämpötilaa ja keitä paksuksi puuroksi. Puhdista, huuhdo ja suikaloi purjo. Sekoita purjosuikaleet sekä fetajuusto polentan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Huuhtele paprikat, puolita ja poista siemenet. Kuumenna vettä kattilassa ja käytä paprikapuolikkaita kiehuvassa vedessä. Huuhdo ne sitten kylmällä vedellä. Täytä paprikat polentatäytteellä.

3. Kypsennä paprikoita uunissa noin 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!