Fenkolikeittoa ja simpukoita

Tämä keitto on todella nopeatekoista. Siitä saa maukkaan lounaan yhdessä leivän kanssa tai elegantin alkuruoan hienoille illallisille.

4 annosta

  • 8 dl kasvislientä
  • 1 fenkoli
  • 2 dl kuohukermaa
  • 40 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 purkki simpukoita

Valmistusohje

1. Kiehauta kasvisliemi, suikaloitu fenkoli ja kerma. Keitä, kunnes fenkoli pehmenee. Lisää voi ja jauha sauvasekoittimella, kunnes keiton koostumus on tasainen. Mausta sitten suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

2. Aseta simpukat lämmitetyille lautasille, kaada päälle kuuma keitto ja tarjoile välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja