Fenkolikeittoa ja simpukoita
Julkaistu
Tämä keitto on todella nopeatekoista. Siitä saa maukkaan lounaan yhdessä leivän kanssa tai elegantin alkuruoan hienoille illallisille.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 8 dl kasvislientä
- 1 fenkoli
- 2 dl kuohukermaa
- 40 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 purkki simpukoita
Valmistusohje
1. Kiehauta kasvisliemi, suikaloitu fenkoli ja kerma. Keitä, kunnes fenkoli pehmenee. Lisää voi ja jauha sauvasekoittimella, kunnes keiton koostumus on tasainen. Mausta sitten suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
2. Aseta simpukat lämmitetyille lautasille, kaada päälle kuuma keitto ja tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka