Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fenkolikeitto ja paahdetut kampasimpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanan virkistävä ja silmää ilahduttava kesäinen keitto, jossa paahdettu kampasimpukka lepää kuin pieni saari.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 3 fenkolikerää
  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl voita
  • 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 dl kanalientä
  • 5 dl kermaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl Pernod-juomaa
  • 4 kampasimpukkaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 maustemitta kajennepippuria

Fenkolisalaatti

  • ½ fenkoli
  • 1 tl sitruunamehua
  • gourmetsuolaa
  • ½ rkl hedelmäistä oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitto: Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua salotit. Kuullota fenkolia ja sipulia voissa. Lisää viini ja kanaliemi ja keitä kokoon 10 minuuttia. Soseuta keitto koneella sileäksi ja siivilöi takaisin kattilaan. Kiehauta ja keitä kokoon vielä jokunen minuutti. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä keitto. Mausta suolalla, pippurilla ja Pernodilla.

2. Paista simpukat öljyssä minuutti kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja kajennella.

3. Fenkolisalaatti: Viipaloi fenkoli paperinohueksi ja sekoita siivut sitruunamehun, suolan ja oliiviöljyn kanssa. Anna maustua muutama minuutti.

4. Aseta simpukat neljälle lämmitetylle syvälle lautaselle. Jaa salaatti kullekin simpukalle. Vatkaa keitto sauvasekoittimella vaahdoksi ja kauho keitto simpukan ympärille. Tarjoile välittömästi.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Siiderillä maustettu Simpukkakeitto – Heinin reseptiMakujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeittoGlaseeratut endiivit linssien ja persiljan keraSahramikeitto simpukoillaKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraFenkolikeitto ja lehtipihvikääryleet
FenkoliruokiaAlkuruoatKeitotKananmunatonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Fenkoliruokia
  • 08.05.202315:45
    Makkarapasta

    Harri Syrjäsen chorizo-fenkolipasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Karamellisoitua fenkolia grana-padano -juuston kanssa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevyt fenkolilounas

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fenkoli-sellerikeitto ja pekoni-oliivisilppu

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Fenkolia kurkun ja perunapyreen kera