Fenkolikeitto
Kokeile helppoa ja nopeaa fenkolikeittoa. Vatkaa keitto ennen tarjoilua sauvasekoittimella, niin saat siitä kuohkeaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 fenkolia
- 1 jauhoinen peruna
- 2 salottisipulia
- 4 valkosipulin kynttä
- oliiviöljyä
- vettä
- merisuolaa
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Poista fenkoleista kanta. Kuori ne sekä peruna ja sipulit. Pilko kaikki ainekset pieniksi. Kuullota oliiviöljyssä fenkoli- ja sipulisilput. Lisää vettä sen verran, että kaikki ainekset peittyvät. Mausta suolalla.
Lisää perunakuutiot ja keitä ainekset kypsiksi. Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja siivilöi. Lisää kerma ja kiehauta.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 290 kcal
Proteiinia 4g (6 E%)
Hiilihydraatteja 14g (19 E%)
Kuitua 3g
Rasvaa 25g (78 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 13g (52% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 1,3g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta