Fenkolikeitto

Kokeile helppoa ja nopeaa fenkolikeittoa. Vatkaa keitto ennen tarjoilua sauvasekoittimella, niin saat siitä kuohkeaa.

Ainekset

  • 3 fenkolia
  • 1 jauhoinen peruna
  • 2 salottisipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä
  • vettä
  • merisuolaa
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Poista fenkoleista kanta. Kuori ne sekä peruna ja sipulit. Pilko kaikki ainekset pieniksi. Kuullota oliiviöljyssä fenkoli- ja sipulisilput. Lisää vettä sen verran, että kaikki ainekset peittyvät. Mausta suolalla.

Lisää perunakuutiot ja keitä ainekset kypsiksi. Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja siivilöi. Lisää kerma ja kiehauta.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 290 kcal

Proteiinia 4g (6 E%)

Hiilihydraatteja 14g (19 E%)

Kuitua 3g

Rasvaa 25g (78 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 13g (52% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 1,3g

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!