Fenkolia pihvisuikaleiden kanssa

Kun fenkolit ovat parhaimmillaan, niitä kannattaa tarjoilla esimerkiksi alkuruokana tai pienenä iltapalana. Tässä fenkolien seuralaisina on pinaattia ja suikaloitua lehtipihviä sekä tulisia mausteita.

Neljälle

  • 2 kokonaista fenkolia
  • 100 g lehtipihvilihaa
  • ½ sipulia
  • ½ punainen chili
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • öljyä paistamiseen
  • 2 dl lihalientä
  • 1 tl maizenaa + tilkka vettä
  • 1 maustemitta kajennepippuria
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista fenkolit ja halkaise ne pitkittäin. Keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Suikaloi lehtipihvi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chili pitkittäin, raaputa siemenet pois ja hienonna puolikas palko. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Puhdista pinaatinlehdet, leikkaa paksut lehtiruodit pois.

2. Kuullota pinaattia öljytilkassa ja nosta ne sitten sivuun. Paista sipulisilppu ja pihvisuikaleet, mausta chilisilpulla, kajennella, suolalla ja valkopippurilla. Lisää valkosipulinkynsiviipaleet paistumaan mukaan hetkeksi. Liuota maizena vesitilkkaan ja sekoita suurus lihaliemeen, kaada seos edellisten joukkoon pannulle, sekoita ja anna kiehahtaa.

3. Nosta pinaatit lämpimälle tarjoiluvadille ja fenkolit pinaattipedille, Kaada lopuksi päälle suikalepihviseos ja tarjoile heti alkupalana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!