Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fenkolia pihvisuikaleiden kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 2 kokonaista fenkolia
  • 100 g lehtipihvilihaa
  • ½ sipulia
  • ½ punainen chili
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • öljyä paistamiseen
  • 2 dl lihalientä
  • 1 tl maizenaa + tilkka vettä
  • 1 maustemitta kajennepippuria
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista fenkolit ja halkaise ne pitkittäin. Keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Suikaloi lehtipihvi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chili pitkittäin, raaputa siemenet pois ja hienonna puolikas palko. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Puhdista pinaatinlehdet, leikkaa paksut lehtiruodit pois.

2. Kuullota pinaattia öljytilkassa ja nosta ne sitten sivuun. Paista sipulisilppu ja pihvisuikaleet, mausta chilisilpulla, kajennella, suolalla ja valkopippurilla. Lisää valkosipulinkynsiviipaleet paistumaan mukaan hetkeksi. Liuota maizena vesitilkkaan ja sekoita suurus lihaliemeen, kaada seos edellisten joukkoon pannulle, sekoita ja anna kiehahtaa.

3. Nosta pinaatit lämpimälle tarjoiluvadille ja fenkolit pinaattipedille, Kaada lopuksi päälle suikalepihviseos ja tarjoile heti alkupalana.

Kun fenkolit ovat parhaimmillaan, niitä kannattaa tarjoilla esimerkiksi alkuruokana tai pienenä iltapalana. Tässä fenkolien seuralaisina on pinaattia ja suikaloitua lehtipihviä sekä tulisia mausteita.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataKanapata ananaksen ja sokeriherneiden keraFenkolikeitto ja lehtipihvikääryleetGrillatut maksipihvit peston kanssaAnkanrintaa viinimarjakastikkeessaKokonainen lampaan kyljysrivi peruna-purjotimbaalin kera
SuikalepihvitAlkuruoatKananmunatonLaktoositonVälipalatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Suikalepihvit
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Suikalepihvit viihannesnuudelien kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pihvisuikaleet makeassa chilikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suikalepihvit kantarellien kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Suikalepihvit mausteisessa kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Fenkolia pihvisuikaleiden kanssa