Mainos
Mainos

Kun fenkolit ovat parhaimmillaan, niitä kannattaa tarjoilla esimerkiksi alkuruokana tai pienenä iltapalana. Tässä fenkolien seuralaisina on pinaattia ja suikaloitua lehtipihviä sekä tulisia mausteita.

Neljälle

  • 2 kokonaista fenkolia
  • 100 g lehtipihvilihaa
  • ½ sipulia
  • ½ punainen chili
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • öljyä paistamiseen
  • 2 dl lihalientä
  • 1 tl maizenaa + tilkka vettä
  • 1 maustemitta kajennepippuria
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista fenkolit ja halkaise ne pitkittäin. Keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Suikaloi lehtipihvi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chili pitkittäin, raaputa siemenet pois ja hienonna puolikas palko. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Puhdista pinaatinlehdet, leikkaa paksut lehtiruodit pois.

2. Kuullota pinaattia öljytilkassa ja nosta ne sitten sivuun. Paista sipulisilppu ja pihvisuikaleet, mausta chilisilpulla, kajennella, suolalla ja valkopippurilla. Lisää valkosipulinkynsiviipaleet paistumaan mukaan hetkeksi. Liuota maizena vesitilkkaan ja sekoita suurus lihaliemeen, kaada seos edellisten joukkoon pannulle, sekoita ja anna kiehahtaa.

3. Nosta pinaatit lämpimälle tarjoiluvadille ja fenkolit pinaattipedille, Kaada lopuksi päälle suikalepihviseos ja tarjoile heti alkupalana.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.