Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fenkolia kurkun ja perunapyreen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 tasakokoista fenkolia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kurkku
  • 1 tl suolaa
  • 8-10 sahraminkortta
  • 15 g voita
  • 1 iso nippu tilliä
  • 1 kg perunoita
  • 8 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori kurkku, halkaise se pituussuuntaan ja raaputa pois siemenet lusikalla. Viipaloi kurkku sentinpaksuisiksi viipaleiksi. Sekoita ne suolan kera ja laita viipaleet kahden laakean lautasen väliin. Aseta päälle jotakin painavaa, ja anna maustua vähintään 3 tuntia. Hienonna tilli karkeasti.

2. Perunapyree: Kuori perunat ja keitä ne pehmeiksi suolattomassa vedessä. Kaada perunoista vesi, mutta säästä se. Muussaa perunat. Vatkaa mukaan oliiviöljy, vatkaa muusista kevyt pyree. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

3. Kuumenna perunavesi kiehuvaksi, lisää fenkolit, mieluiten kokonaisina mutta jos ne ovat suuria, voit halkaista ne. Keitä n. 10 minuuttia. Säästä keitinvesi.

4. Laita kurkkuviipaleet siivilään ja sekoita niin että neste ja suola valuvat pois. Laita ne kattilaan sahramin kera, lisää hieman keitinvettä. Kurkut eivät saa täysin peittyä. Lisää voi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta pippurilla ja ripottele päälle runsaasti tilliä juuri ennen tarjoilua. Tarjoile fenkoli ja kurkku lämpimältä vadilta, tarjoile perunapyree erikseen.

Fenkoli on herkullinen kasvis, jolla on aivan erityinen, lakritsia muistuttava maku. Välimeren maissa fenkoli on erittäin suosittu. Tarjoile ruokalaji ilmavan perunamuusin kera.

Lisää aiheesta:

Limegraavattua siikaa nokkosten keraUunilammascurryLammasta tillikastikkeessaKaalikääryleet kastikkeellaLammasta ja juureksiaSavoijinkaalikääryleet tomaattikastikkeessa
FenkoliruokiaAlkuruoatKananmunatonGluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Fenkoliruokia
  • 08.05.202315:45
    Makkarapasta

    Harri Syrjäsen chorizo-fenkolipasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Karamellisoitua fenkolia grana-padano -juuston kanssa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevyt fenkolilounas

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fenkoli-sellerikeitto ja pekoni-oliivisilppu

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Fenkolia kurkun ja perunapyreen kera