Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fenkoli-pinaattirisotto ja kuhaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Resepti: Nicolas Thieulon

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 1 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi-oliiviöljyä)
  • 1 fenkoli
  • 2 salottisipulia
  • 250 g risottoriisiä
  • 2–3 dl valkoviiniä
  • vedellä laimennettua kanalientä
  • suolaa
  • pippuria
  • 250 g tuoretta pinaattia
  • kourallinen raastettua parmesaania
  • sitruunamehua (Limmi)

Paistettua kuhaa

  • 800 g kuhafileitä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Hienonna fenkoli ja sipuli. Lämmitä oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa. Pehmennä öljyssä fenkoli ja salottisipuli. Sekoita riisi ja viini joukkoon. Kun viini alkaa imeytyä, lisää vähitellen siihen kanalientä joukkoon. Alussa voit kaataa nestettä sen verran että riisi peittyy, sen jälkeen lisää lientä kauhallinen kerrallaan sitä mukaa kun se imeytyy riisiin. Muista sekoittaa puulusikalla koko ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun riisi alkaa olla melkein al dente, lisää pinaatti joukkoon. Muista edelleen sekoittaa koko ajan. Kun pinaatti on pehmennyt, lisää parmesaaniraaste ja nosta kattila liedeltä. Sekoita hyvin, mausta risotto sitruunamehulla ja tarkista maku. tarjoile heti.

Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Kuivaa kalan nahkapuoli talouspaperilla. Ota kaksi paistinpannua ja päällystä toisen pohja foliolla. Lämmitä toista paistinpannua todella kuumaksi ja lisää pannulle oliiviöljy. Asettele kuhafileet nahkapuoli alaspäin ja nosta folioon kääritty pannu kalojen päälle, näin saadaan kaloista täydellisen tasaisia. Paista kunnes kala on lähes kypsä. Ota pannu pois liedeltä, käännä kala pannulla pariksi sekunniksi ja tarjoile heti risoton kera.

Lisää aiheesta:

KurpitsarisottoKalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaVasikkablanquette curryn ja kapristen keraPunajuurennaatti-risottoSienirisottoa ja yrttikanaaKanahyytelö
KasvisrisottoKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto
  • 02.04.202310:45
    Risotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 27.04.202112:59
    Parsa

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 19.01.201609:11
    Risotto

    Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sahramirisotto