Fenkoli-perunasalaatti

Fenkoli on tämän perunasalaatin juju.

Ainekset

  • 1 iso kulhollinen, n. 10:lle hengelle

Ainekset

  • 3 fenkolia
  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 1 prk hillosipuleita (400 g)
  • 3 isoa suolakurkkua
  • tilliä ja lipstikkaa (n. puoli punttia kumpaakin)
  • 2 prk kermaviiliä
  • 2 dl majoneesia
  • 2 tl fenkolin siemeniä
  • 2 tl jauhettua anista
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa & pippuria

Valmistusohje

Tee perunasalaatti vaikka isoon kattilaan, jossa keität perunat. Kattilasta on helppo annostella suoraan lautasille tai siirtää esillepanokulhoon. Kuori ja kuutioi perunat reiluun 2x2 cm kokoluokkaan. Keitä suolatussa vedessä kypsiksi, varo kuitenkin ylikeittämästä pottuja. Siivilöi vesi pois ja jätä potut jäähtymään. Suikaloi fenkolit ja leikkaa suolakurkut kuutioiksi. Silppua yrtit pieniksi.

Tee perunasalaatin kastike yhdistämällä kulhossa majoneesi, kermaviili, fenkolin siemenet, anis, dijon sinappi sekä yrtit ja pienenpieneksi hienonnettu valkosipuli. Mausta pippurilla ja suolalla ja tarkista vielä, että kaikki maut ovat kohdillaan.

Laita muut ainekset jääkaappiin odottamaan kunnes perunat jäähtyvät kädenlämpöisiksi. Kun perunat ovat jäähtyneet, nostele muut ainekset varovasti perunoihin ja lusikoi kastike vähän kerrallaan salaattiin. Kääntele varovasti, etteivät perunat muussaannu, mutta tarkasti, että kastike sekoittuu salaattiin tasaisesti. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna maustua ainakin pari tuntia. Maista vielä marinoinnin jälkeen suola; perunasalaattiin uppoaa yllättävän paljon suolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!