Fenkoli-perunasalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5649348/landscape16_9/515/290/790cdace9645dea54a5e0857dcab343a/mK/fenkoliperunasalaatti-7307.jpg)
Fenkoli on tämän perunasalaatin juju.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 iso kulhollinen, n. 10:lle hengelle
Ainekset
- 3 fenkolia
- 1 kg kiinteitä perunoita
- 1 prk hillosipuleita (400 g)
- 3 isoa suolakurkkua
- tilliä ja lipstikkaa (n. puoli punttia kumpaakin)
- 2 prk kermaviiliä
- 2 dl majoneesia
- 2 tl fenkolin siemeniä
- 2 tl jauhettua anista
- 1 rkl dijon-sinappia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa & pippuria
Valmistusohje
Tee perunasalaatti vaikka isoon kattilaan, jossa keität perunat. Kattilasta on helppo annostella suoraan lautasille tai siirtää esillepanokulhoon. Kuori ja kuutioi perunat reiluun 2x2 cm kokoluokkaan. Keitä suolatussa vedessä kypsiksi, varo kuitenkin ylikeittämästä pottuja. Siivilöi vesi pois ja jätä potut jäähtymään. Suikaloi fenkolit ja leikkaa suolakurkut kuutioiksi. Silppua yrtit pieniksi.
Tee perunasalaatin kastike yhdistämällä kulhossa majoneesi, kermaviili, fenkolin siemenet, anis, dijon sinappi sekä yrtit ja pienenpieneksi hienonnettu valkosipuli. Mausta pippurilla ja suolalla ja tarkista vielä, että kaikki maut ovat kohdillaan.
Laita muut ainekset jääkaappiin odottamaan kunnes perunat jäähtyvät kädenlämpöisiksi. Kun perunat ovat jäähtyneet, nostele muut ainekset varovasti perunoihin ja lusikoi kastike vähän kerrallaan salaattiin. Kääntele varovasti, etteivät perunat muussaannu, mutta tarkasti, että kastike sekoittuu salaattiin tasaisesti. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna maustua ainakin pari tuntia. Maista vielä marinoinnin jälkeen suola; perunasalaattiin uppoaa yllättävän paljon suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka