Falafel-pyöryköillä täytetty pitaleipä

Lähi-idässä falafel-pyörykät ovat samanlaista pikaruokaa kuin hampurilaiset meillä. Kikhernesoseesta valmistetut pyörykät friteerataan ja tarjotaan pitaleivän täytteenä. Leivän täytteeksi sopivat myös salaatti ja tomaattiviipaleet.

4 annosta

  • 250 g kuivattuja kikherneitä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pienisipuli
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl korianteria
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä friteeraukseen

Tarjoiluun

  • 4 pitaleipää
  • salaattia
  • tomaattiviipaleita
  • 4 jalopeño-chiliä

Valmistusohje

1. Liota kikherneitä kylmässä vedessä yön yli. Kaada vesi pois ja taputtele kikherneet kuiviksi pyyheliinalla. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele ne. Pane kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta ne. Anna soseen vetäytyä kylmässä 30 minuuttia.

2. Muotoile soseesta lihapyöryköiden kokoisia palleroita. Kuumenna öljy ja friteeraa pyörykät kullankeltaisiksi. Nosta talouspaperille valumaan.

3. Lämmitä pitaleivät uunissa tai paistinpannulla. Leikkaa leivät auki taskuiksi. Pane jokaisen leivän sisälle salaattia ja muutama tomaattiviipale. Lisää sitten muutama falafel-pyörykkä, jalopeño-chili ja lopuksi voit kaataa leivälle salaatin-kastiketta. Tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja