Falafel-pyöryköillä täytetty pitaleipä
Lähi-idässä falafel-pyörykät ovat samanlaista pikaruokaa kuin hampurilaiset meillä. Kikhernesoseesta valmistetut pyörykät friteerataan ja tarjotaan pitaleivän täytteenä. Leivän täytteeksi sopivat myös salaatti ja tomaattiviipaleet.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 250 g kuivattuja kikherneitä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 pienisipuli
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl korianteria
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- ½ tl vastajauhettua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 dl oliiviöljyä friteeraukseen
Tarjoiluun
- 4 pitaleipää
- salaattia
- tomaattiviipaleita
- 4 jalopeño-chiliä
Valmistusohje
1. Liota kikherneitä kylmässä vedessä yön yli. Kaada vesi pois ja taputtele kikherneet kuiviksi pyyheliinalla. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele ne. Pane kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta ne. Anna soseen vetäytyä kylmässä 30 minuuttia.
2. Muotoile soseesta lihapyöryköiden kokoisia palleroita. Kuumenna öljy ja friteeraa pyörykät kullankeltaisiksi. Nosta talouspaperille valumaan.
3. Lämmitä pitaleivät uunissa tai paistinpannulla. Leikkaa leivät auki taskuiksi. Pane jokaisen leivän sisälle salaattia ja muutama tomaattiviipale. Lisää sitten muutama falafel-pyörykkä, jalopeño-chili ja lopuksi voit kaataa leivälle salaatin-kastiketta. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa