Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Falafel-pyöryköillä täytetty pitaleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 annosta

  • 250 g kuivattuja kikherneitä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pienisipuli
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl korianteria
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä friteeraukseen

Tarjoiluun

  • 4 pitaleipää
  • salaattia
  • tomaattiviipaleita
  • 4 jalopeño-chiliä

Valmistusohje

1. Liota kikherneitä kylmässä vedessä yön yli. Kaada vesi pois ja taputtele kikherneet kuiviksi pyyheliinalla. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele ne. Pane kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta ne. Anna soseen vetäytyä kylmässä 30 minuuttia.

2. Muotoile soseesta lihapyöryköiden kokoisia palleroita. Kuumenna öljy ja friteeraa pyörykät kullankeltaisiksi. Nosta talouspaperille valumaan.

3. Lämmitä pitaleivät uunissa tai paistinpannulla. Leikkaa leivät auki taskuiksi. Pane jokaisen leivän sisälle salaattia ja muutama tomaattiviipale. Lisää sitten muutama falafel-pyörykkä, jalopeño-chili ja lopuksi voit kaataa leivälle salaatin-kastiketta. Tarjoa heti.

Lähi-idässä falafel-pyörykät ovat samanlaista pikaruokaa kuin hampurilaiset meillä. Kikhernesoseesta valmistetut pyörykät friteerataan ja tarjotaan pitaleivän täytteenä. Leivän täytteeksi sopivat myös salaatti ja tomaattiviipaleet.

Lisää aiheesta:

Gluteenittomat punajuuriburgeritGratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn keraFalafel egyptiläiseen tapaanMurekevihanneksetGrillattuja juustopurilaisia ciabattallaBroileritäytteiset pastakrepit paprikakastikkeessa
KasvispyörykätPitaleivätKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispyörykät
  • 29.8.15:09
    Kesäkurpitsa

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Falafel egyptiläiseen tapaan

  • 06.03.201308:41
    Riistapyörykät

    Arancini eli helpot riisipyörykät

  • 18.03.201508:35
    Ystävänpäivä

    Broccoli-pinaattipullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Papu-katkarapupallerot