Falafel-pyöryköillä täytetty pitaleipä

Lähi-idässä falafel-pyörykät ovat samanlaista pikaruokaa kuin hampurilaiset meillä. Kikhernesoseesta valmistetut pyörykät friteerataan ja tarjotaan pitaleivän täytteenä. Leivän täytteeksi sopivat myös salaatti ja tomaattiviipaleet.

4 annosta

  • 250 g kuivattuja kikherneitä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pienisipuli
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl korianteria
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä friteeraukseen

Tarjoiluun

  • 4 pitaleipää
  • salaattia
  • tomaattiviipaleita
  • 4 jalopeño-chiliä

Valmistusohje

1. Liota kikherneitä kylmässä vedessä yön yli. Kaada vesi pois ja taputtele kikherneet kuiviksi pyyheliinalla. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele ne. Pane kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta ne. Anna soseen vetäytyä kylmässä 30 minuuttia.

2. Muotoile soseesta lihapyöryköiden kokoisia palleroita. Kuumenna öljy ja friteeraa pyörykät kullankeltaisiksi. Nosta talouspaperille valumaan.

3. Lämmitä pitaleivät uunissa tai paistinpannulla. Leikkaa leivät auki taskuiksi. Pane jokaisen leivän sisälle salaattia ja muutama tomaattiviipale. Lisää sitten muutama falafel-pyörykkä, jalopeño-chili ja lopuksi voit kaataa leivälle salaatin-kastiketta. Tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.