Etiopialainen jauhelihakastike

Etiopiassa jauhelihakastikkeeseen sekoitetaan vatkattuja munia, jotka tekevät kastikkeesta sakean ja siten ihanteellisen täytteen vaikkapa kasviksille. Mausteista kastiketta tarjotaan myös leivän tai riisin kera. Vahvuutta voit säädellä cayennenpippurin määrällä.

4 annosta

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 2 tomaattia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 munaa
  • ½ dl karkeaksi hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Pane tomaatit puoleksi minuutiksi kiehuvaan veteen ja siirrä ne sitten kylmään veteen. Vedä kuori pois ja leikkaa tomaatit viipaleiksi.

2. Kuumenna öljy ja paistinpannulla. Paista jauheliha murumaiseksi. Sekoita joukkoon hienonnetut sipulit ja tomaattiviipaleet ja mausta suolalla, chilijauheella, cayennenpippurilla ja inkiväärillä.

3. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Vatkaa munat ja sekoita ne kastikkeeseen. Hauduta vielä 3-4 minuuttia ja lisää persilja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja