Etiopialainen jauhelihakastike

Etiopiassa jauhelihakastikkeeseen sekoitetaan vatkattuja munia, jotka tekevät kastikkeesta sakean ja siten ihanteellisen täytteen vaikkapa kasviksille. Mausteista kastiketta tarjotaan myös leivän tai riisin kera. Vahvuutta voit säädellä cayennenpippurin määrällä.

4 annosta

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 2 tomaattia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 munaa
  • ½ dl karkeaksi hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Pane tomaatit puoleksi minuutiksi kiehuvaan veteen ja siirrä ne sitten kylmään veteen. Vedä kuori pois ja leikkaa tomaatit viipaleiksi.

2. Kuumenna öljy ja paistinpannulla. Paista jauheliha murumaiseksi. Sekoita joukkoon hienonnetut sipulit ja tomaattiviipaleet ja mausta suolalla, chilijauheella, cayennenpippurilla ja inkiväärillä.

3. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Vatkaa munat ja sekoita ne kastikkeeseen. Hauduta vielä 3-4 minuuttia ja lisää persilja.

Parhaat ruokaohjelmat