Etiopialainen jauhelihakastike
Etiopiassa jauhelihakastikkeeseen sekoitetaan vatkattuja munia, jotka tekevät kastikkeesta sakean ja siten ihanteellisen täytteen vaikkapa kasviksille. Mausteista kastiketta tarjotaan myös leivän tai riisin kera. Vahvuutta voit säädellä cayennenpippurin määrällä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 400 g naudan jauhelihaa
- 2 sipulia
- 2 tomaattia
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 rkl voita
- suolaa
- 1 tl chilijauhetta
- 1/4 tl cayennenpippuria
- 1 tl inkivääriä
- 2 munaa
- ½ dl karkeaksi hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Pane tomaatit puoleksi minuutiksi kiehuvaan veteen ja siirrä ne sitten kylmään veteen. Vedä kuori pois ja leikkaa tomaatit viipaleiksi.
2. Kuumenna öljy ja paistinpannulla. Paista jauheliha murumaiseksi. Sekoita joukkoon hienonnetut sipulit ja tomaattiviipaleet ja mausta suolalla, chilijauheella, cayennenpippurilla ja inkiväärillä.
3. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Vatkaa munat ja sekoita ne kastikkeeseen. Hauduta vielä 3-4 minuuttia ja lisää persilja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan