Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Etikkasilakkaa näkkileivällä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • karkeita ruisjauhoja
  • korppujauhoja
  • suolaa, valkopippuria
  • voita paistamiseen

Etikkaliemi

  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • ¼ punasipuli
  • hieman purjoa
  • muutama kokonainen maustepippuri

Tarjoiluun

  • näkkileipää
  • voita
  • punasipulia, vasta viipaloitua
  • purjoa, vasta viipaloitua

Valmistusohje

1. Kääntele fileet korppujauho-ruisjauhoseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa 3-4 minuuttia molemmin puolin.

2. Sekoita etikka, sokeri ja vesi liemeksi. Kuumenna kiehuvaksi maustepippureiden kera, anna liemen jäähtyä.

3. Lado vastapaistettuja silakoita sekä viipaloitua sipulia ja purjoa astiaan, lisää liemi, peitä astia ja anna maustua kylmässä yön yli. Tarjoile kylmänä voidellun näkkileivän päällä, koristele punasipulilla ja purjolla.

Mikään ei kai kuulu kesään niin kuin vastapyydetty silakka. Kun olet syönyt itsesi täyteen vastapaistettuja silakkapihvejä, voit säilöä loput. Näin saat ihanaa etikkasilakkaa näkkileivän päälle.

Lisää aiheesta:

Paistetut etikkasilakatSilakkapihvit etikkaliemessäEtikkasilakkaa näkkileivällä tillin keraSillivanukasAntti Vahteran paistetut ja marinoidut silakkapihvitOmenasilakat perunamuusin kera
SilakkaaAlkuruoatVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkaa
  • 4.8.10:55
    Maustesilakka

    Silakka-boquerones

  • 4.8.10:51
    Savustettu kala

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 09.12.202413:05
    Jouluruoka

    Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

  • 05.10.201707:24
    Friteerattu kala

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Etikkasilakkaa näkkileivällä