Espresso
Pieni ja maukas kupillinen espressokahvia kruunaa aterian. Toki espresso maistuu myös sellaisenaan, kun haluat jotain lämmintä, vahvaa ja hyvää. Espresson valmistamiseen tarvitaan erityinen espressopannu, jossa kahvi valmistetaan paineen avulla. Ellet omista espressopannua, myös mokkapannu kelpaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 annos
- 6-8 g espressokahvia
- 1 kuppi vettä
- sokeria tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kaada vesi espressopannuun. Lämmitä espressokuppi.
2. Mittaa ja tiivistä se niin, että vesi suodattuu sen läpi 20-30 sekunnissa. Jos jauhat kahvin itse, tiivistä se hieman tiukemmin kuin valmiiksi jauhettu sekoitus. Kokeilemalla onnistut!
3. Valmista kahvi ja varmista että espresson pinnalla on peittävä, kullanruskea crema. Kerros toimii ikään kuin kantena, joka säilyttää kaikki kahvin aromit. Jos kerros on liian ohut, vesi on ehkä suodattunut kahvin läpi liian nopeasti. Jos kerroksessa on "reikä", kahvi on valunut liian hitaasti. Mokkapannulla kerroksesta ei tule yhtä hienoa kuin espressokeittimellä.
3. Lisää sokeria maun mukaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan