Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Espresso

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

1 annos

  • 6-8 g espressokahvia
  • 1 kuppi vettä
  • sokeria tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kaada vesi espressopannuun. Lämmitä espressokuppi.

2. Mittaa ja tiivistä se niin, että vesi suodattuu sen läpi 20-30 sekunnissa. Jos jauhat kahvin itse, tiivistä se hieman tiukemmin kuin valmiiksi jauhettu sekoitus. Kokeilemalla onnistut!

3. Valmista kahvi ja varmista että espresson pinnalla on peittävä, kullanruskea crema. Kerros toimii ikään kuin kantena, joka säilyttää kaikki kahvin aromit. Jos kerros on liian ohut, vesi on ehkä suodattunut kahvin läpi liian nopeasti. Jos kerroksessa on "reikä", kahvi on valunut liian hitaasti. Mokkapannulla kerroksesta ei tule yhtä hienoa kuin espressokeittimellä.

3. Lisää sokeria maun mukaan.

Pieni ja maukas kupillinen espressokahvia kruunaa aterian. Toki espresso maistuu myös sellaisenaan, kun haluat jotain lämmintä, vahvaa ja hyvää. Espresson valmistamiseen tarvitaan erityinen espressopannu, jossa kahvi valmistetaan paineen avulla. Ellet omista espressopannua, myös mokkapannu kelpaa.

Lisää aiheesta:

Juotko normaalisti suodatinkahvia? Nerokas valmistustapa mullistaa aamukahvisi – testaa kesähittiAito white russian eli valkovenäläinen – näin teet sen kotonaHuikea tapa valmistaa kahvia – oletko jo kokeillut helppoa hittijuomaa?Jääkahvi ja jäinen café au laitCafé au laitCafé Brasilia
KahvijuomatKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaBrunssiJuomatAlkoholittomat juomat

Tuoreimmat aiheesta

Kahvijuomat
  • 10.05.202415:32
    Kahvi

    Kahvitonic

  • 13.05.201609:49
    Kahvi

    Hellapoliisin frappe

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Appelsiini-kaakaokahvi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jääkahvi ja jäinen café au lait

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Caffè latte