Espresso creme brulee höyryuunissa
Suussasulava creme brulee valmistuu näpsäkästi höyryuunissa. Tämän ihanampaa jälkiruokaa ei ole.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 dl kuohukermaa
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl maitoa
- 3/4 dl espressoa
- 4 kananmunan keltuaista
- ripaus vanilliinisokeria
Valmistusohje
(4 annosta)
Kiehauta kerma, sokeri, espresso ja puolet maidosta, jätä kiehumaan liedelle miedolla lämmöllä. Erottele kanamunanvalkuaiset ja -keltuaiset huolella. Sekoita loput maidosta ja lisää keltuaisten joukkoon.
Yhdistä kerma-espressoseos ja keltuaiset keskenään. Mausta vanilliinisokerilla. Jaa seos jälkiruokakuppeihin (tulee kestää 100 asteen lämpöä).
Asettele kupit höyryuunin ritilälle irti toisistaan. Peitä kupit lämmönkestävällä kelmulla. Kypsennä höyryuunissa 100 asteessa, 20-25 minuuttia. Ota höyryuunista, poista kelmu ja anna jäähtyä.
Uunissa valmistettavan brulee-reseptin löydät
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta