Espresso creme brulee höyryuunissa

Suussasulava creme brulee valmistuu näpsäkästi höyryuunissa. Tämän ihanampaa jälkiruokaa ei ole.

Ainekset

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl maitoa
  • 3/4 dl espressoa
  • 4 kananmunan keltuaista
  • ripaus vanilliinisokeria

Valmistusohje

(4 annosta)

Kiehauta kerma, sokeri, espresso ja puolet maidosta, jätä kiehumaan liedelle miedolla lämmöllä. Erottele kanamunanvalkuaiset ja -keltuaiset huolella. Sekoita loput maidosta ja lisää keltuaisten joukkoon.

Yhdistä kerma-espressoseos ja keltuaiset keskenään. Mausta vanilliinisokerilla. Jaa seos jälkiruokakuppeihin (tulee kestää 100 asteen lämpöä).

Asettele kupit höyryuunin ritilälle irti toisistaan. Peitä kupit lämmönkestävällä kelmulla. Kypsennä höyryuunissa 100 asteessa, 20-25 minuuttia. Ota höyryuunista, poista kelmu ja anna jäähtyä.

Uunissa valmistettavan brulee-reseptin löydät

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!