Espresso creme brulee höyryuunissa

Suussasulava creme brulee valmistuu näpsäkästi höyryuunissa. Tämän ihanampaa jälkiruokaa ei ole.

Ainekset

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl maitoa
  • 3/4 dl espressoa
  • 4 kananmunan keltuaista
  • ripaus vanilliinisokeria

Valmistusohje

(4 annosta)

Kiehauta kerma, sokeri, espresso ja puolet maidosta, jätä kiehumaan liedelle miedolla lämmöllä. Erottele kanamunanvalkuaiset ja -keltuaiset huolella. Sekoita loput maidosta ja lisää keltuaisten joukkoon.

Yhdistä kerma-espressoseos ja keltuaiset keskenään. Mausta vanilliinisokerilla. Jaa seos jälkiruokakuppeihin (tulee kestää 100 asteen lämpöä).

Asettele kupit höyryuunin ritilälle irti toisistaan. Peitä kupit lämmönkestävällä kelmulla. Kypsennä höyryuunissa 100 asteessa, 20-25 minuuttia. Ota höyryuunista, poista kelmu ja anna jäähtyä.

Uunissa valmistettavan brulee-reseptin löydät

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.