Espresso creme brulee höyryuunissa

Suussasulava creme brulee valmistuu näpsäkästi höyryuunissa. Tämän ihanampaa jälkiruokaa ei ole.

Ainekset

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl maitoa
  • 3/4 dl espressoa
  • 4 kananmunan keltuaista
  • ripaus vanilliinisokeria

Valmistusohje

(4 annosta)

Kiehauta kerma, sokeri, espresso ja puolet maidosta, jätä kiehumaan liedelle miedolla lämmöllä. Erottele kanamunanvalkuaiset ja -keltuaiset huolella. Sekoita loput maidosta ja lisää keltuaisten joukkoon.

Yhdistä kerma-espressoseos ja keltuaiset keskenään. Mausta vanilliinisokerilla. Jaa seos jälkiruokakuppeihin (tulee kestää 100 asteen lämpöä).

Asettele kupit höyryuunin ritilälle irti toisistaan. Peitä kupit lämmönkestävällä kelmulla. Kypsennä höyryuunissa 100 asteessa, 20-25 minuuttia. Ota höyryuunista, poista kelmu ja anna jäähtyä.

Uunissa valmistettavan brulee-reseptin löydät

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja