Espanjalainen talonpojan munakas
Tortilla, perinteinen espanjalainen munakas munista ja perunasta saa lisäarvoa tuoreista herkkusienistä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- keitettyjä perunoita
- 1 sipuli
- 150 g metsäherkkusieniä
- 50 g voita
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 3 munaa
- ½ dl kermaa
- gourmetsuolaa
- valkopippuria
Tarjoiluun
- ilmakuivattua chorizoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuutioi perunat ja paista ne voin ja öljyn seoksessa kauniin värisiksi. Suolaa ja pippuroi. Kuori ja silppua sipuli ja lohko sienet. Paista sieniä niin, että niihin tulee kaunis pinta, lisää sipulisilppu ja paista se pehmeäksi, suolaa ja pippuroi. Sekoita sienet ja sipuli perunoiden kanssa ja siirrä seos voideltuun piirasvuokaan.
2. Riko munat kulhoon ja vatkaa ne yhteen kerman kanssa, suolaa ja pippuroi. Kaada munaseos perunaseoksen päälle piirasvuokaan ja sekoita varovasti.
3. Paista uunissa, kunnes munaseos on hyytynyt ja tortilla on kauniin värinen, noin 15 minuuttia. Kokeile veitsellä, onko munakas kypsä. Ota uunista ja anna jäähtyä. Ripottele päälle sormisuolaa ja muutama kierros pippurimyllystä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa