Espanjalainen munakas

Munakas on oivallinen tapa hyödyntää jääkaapin antimet! Lohko ylijääneet keitetyt perunat, leikkeleet ja kasvikset mukaan ruokaisaan espanjalaiseen munakkaaseen. Resepti on Kaappaus keittiössä -ohjelmasta.

Ainekset

  • 1 paketti pekonia
  • 100 g kinkkua
  • 1 sipuli
  • 4 keitettyä perunaa
  • 6 pikkutomaattia
  • 1 paprika
  • 4 nokaretta Koskenlaskija juustoa
  • 4 kananmunaa
  • 4 rkl kermaa
  • 2rkl vichyä
  • persiljaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Laita pilkotut pekonit kylmälle pannulle ja nosta sitten lämpöä hieman yli keskilämmön, että pekoni paahtuu rauhassa rapeaksi. Kun pekoni on rapeaa, lisää kinkun palaset, sipulit ja keitetyt perunat. Freesaa aineksia hetki ja lisää mukaan pilkotut tomaatit ja paprikat.

Sekoittele taas hetki ja laita koskenlaskijan nokareet päälle, kaada suolalla ja pippurilla maustettu muna-kerma-vichy-persiljaseos pannulle. Paista kannen alla miedolla lämmöllä kunnes kananmuna on hyytynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.