Espanjalainen munakas

Munakas on oivallinen tapa hyödyntää jääkaapin antimet! Lohko ylijääneet keitetyt perunat, leikkeleet ja kasvikset mukaan ruokaisaan espanjalaiseen munakkaaseen. Resepti on Kaappaus keittiössä -ohjelmasta.

Ainekset

  • 1 paketti pekonia
  • 100 g kinkkua
  • 1 sipuli
  • 4 keitettyä perunaa
  • 6 pikkutomaattia
  • 1 paprika
  • 4 nokaretta Koskenlaskija juustoa
  • 4 kananmunaa
  • 4 rkl kermaa
  • 2rkl vichyä
  • persiljaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Laita pilkotut pekonit kylmälle pannulle ja nosta sitten lämpöä hieman yli keskilämmön, että pekoni paahtuu rauhassa rapeaksi. Kun pekoni on rapeaa, lisää kinkun palaset, sipulit ja keitetyt perunat. Freesaa aineksia hetki ja lisää mukaan pilkotut tomaatit ja paprikat.

Sekoittele taas hetki ja laita koskenlaskijan nokareet päälle, kaada suolalla ja pippurilla maustettu muna-kerma-vichy-persiljaseos pannulle. Paista kannen alla miedolla lämmöllä kunnes kananmuna on hyytynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja