Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Espanjalainen munakas

Julkaistu 24.06.2013 09:14

Ainekset

  • 1 paketti pekonia
  • 100 g kinkkua
  • 1 sipuli
  • 4 keitettyä perunaa
  • 6 pikkutomaattia
  • 1 paprika
  • 4 nokaretta Koskenlaskija juustoa
  • 4 kananmunaa
  • 4 rkl kermaa
  • 2rkl vichyä
  • persiljaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Laita pilkotut pekonit kylmälle pannulle ja nosta sitten lämpöä hieman yli keskilämmön, että pekoni paahtuu rauhassa rapeaksi. Kun pekoni on rapeaa, lisää kinkun palaset, sipulit ja keitetyt perunat. Freesaa aineksia hetki ja lisää mukaan pilkotut tomaatit ja paprikat.

Sekoittele taas hetki ja laita koskenlaskijan nokareet päälle, kaada suolalla ja pippurilla maustettu muna-kerma-vichy-persiljaseos pannulle. Paista kannen alla miedolla lämmöllä kunnes kananmuna on hyytynyt.

Munakas on oivallinen tapa hyödyntää jääkaapin antimet! Lohko ylijääneet keitetyt perunat, leikkeleet ja kasvikset mukaan ruokaisaan espanjalaiseen munakkaaseen. Resepti on Kaappaus keittiössä -ohjelmasta.

Lisää aiheesta:

Kermainen pyttipannuHarri Syrjäsen kinkku-juustomunakasItkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaRatatouille Kari Aihisen tapaanParmankinkkumunakasJyväpastalla täytetyt tomaatit vuohenjuustosydämin
MunakasKaappaus keittiössä -reseptitKari AihinenNopeat ja helpotVälipalatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Munakas
  • 31.08.202412:00
    Kalaruoka

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa

  • 24.08.202412:00
    Sushi

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.03.202311:30
    Välipalat

    Harri Syrjäsen pekoni-paprikamunakas

  • 14.02.202314:03
    Nopeat ja helpot

    Mikromunakas

  • 29.01.202317:30
    Kasvismunakas

    Harri Syrjäsen texmex-munakas