Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Esikeitetyt kylkiluurivit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun keittää kylkiluurivit etukäteen vähentää tarjoilupäivän kiireitä. Sitten tarvitsee enää vain lämmittää ruoka.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 2 kg sian lihaisia kylkirivejä
  • 8 dl lihalientä
  • 1 iso pala tuoretta inkivääriä, 50 g
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Lämmittämiseen

  • 50 g voita
  • 2 rkl mustaviinimarjahyytelöä
  • 2 rkl jauhettua inkivääriä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Jaa kylkiluurivit paloiksi. Kuori ja viipaloi inkivääri ja valkosipulinkynnet. Kiehauta lihaliemi, inkivääri ja valkosipuli. Laita lihat joukkoon, kuumenna uudelleen kiehuvaksi, kuori vaahto tarkoin. Lisää pippurit ja suola. Anna poreilla hiljaa miedolla lämmöllä 1 1/4 - 1 ½ tuntia ilman kantta, kunnes kylkilihat tuntuvat mureilta ja liha alkaa irrota luista.

2. Nosta lihat liemestä reikäkauhalla. Siivilöi liemi ja jäähdytä. Pane liemi kylmään yöksi ja kuori sitten päälle kertynyt rasva pois. Lientä voit käyttää vaikka kaalisoppaan tai leivän kastamiseen, "dopp i grytan".

3. Tarjoilupäivä: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita kylkirivipalat voideltuun uunivuokaan. Sekoita yhteen voi, hyytelö ja inkivääri ja sivele kylkilihoille. Ripota päälle vielä suolaa ja pippuria. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja lämmitä luita noin 20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Pienet kananpoikahyytelötLuumusilavoitu kyljysriviErilainen salaattiLihapata monelleIsoäidin porsaskääryleetSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessa
SiankylkiLisäkeruoatKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punakaalia viherhomejuustolla ja siankyljellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Läskisipsit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattu siansivu, perunapyörykät ja punasipulimarmeladi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hunajapaistettua siankylkeä pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Glaseerattu kylkipaisti punakaalin kera