Erilaisia suklaakonvehteja
Krista Niinharju näyttää, miten valmistat ihania suklaakonvehteja. Kukin ohje on tusinalle pienelle konvehdille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g taloussuklaata
- 1 tl appelsiinin kuoriraastetta
- 2 rkl kookoshiutaleita
Valkosuklaa-pistaasikonvehdit
- 100 g valkosuklaata
- 25 g paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
Mustikka-kardemumma-konvehdit
- 50 g tummaa suklaata
- 50 g valkosuklaata
- 0,5 tl kardemummaa
- 1 rkl kuivattuja mustikoita (Biokia) hienonnettuna
Valmistusohje
Paloittele suklaa kattilaan. Sulata hyvin miedolla lämmöllä. Varo, ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon. Pese ja raasta appelsiinin kuoriraaste joukkoon, lisää myös kookoshiutaleet ja sekoita. Kaada muotteihin ja pakasta neljä tuntia. Kumoa konvehdit muoteista kopauttamalla.
Valkosuklaa-pistaasikonvehdit: Paloittele suklaa kattilaan. Sulata hyvin miedolla lämmöllä. Varo, ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon. Kuori ja hienonna pistaasit joukkoon. Sekoita. Kaada muotteihin ja pakasta neljä tuntia. Kumoa konvehdit muoteista kopauttamalla.
Mustikka-kardemumma -konvehdit: Paloittele suklaat kattilaan. Sulata hyvin miedolla lämmöllä. Varo, ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon. Lisää kardemumma ja kuivatut mustikat ja sekoita. Kaada muotteihin ja pakasta neljä tuntia. Kumoa konvehdit muoteista kopauttamalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa