Elina Innasen Kuuma nachodippi
Kuuma nachodippi kuulostaa herkulliselta, mutta on myös ravitseva. Resepti on Elina Innasen teoksesta Yhden astian vegaaniruoat: Helppoa ja herkullista Chocochilin resepteillä (Kosmos 2022).
Ainekset
- (4 annosta)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tlk/ 230 g mustapapuja
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 rkl öljyä
- 1 pkt/ 250 g texmex-maustettua Härkistä, Nyhtökauraa tai muuta kasvisproteiinivalmistetta
- 1 prk/ 230 g tacokastiketta
- 150 g vegaanista juustoraastetta (esimerkiksi Porlammin Vege Plus)
- 1 prk/ 250 ml juustonmakuista kaurakermaa
Tarjoiluun
- nachoja
- 150 g kirsikkatomaatteja
- 1 avokado
- 1 mieto tuore chili
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja valuta pavut. Halkaise kirsikkatomaatit.
3. Kuumenna öljy uuninkestävässä paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää sitten Härkis, pavut ja tomaatit ja jatka paistamista hetken aikaa. Lisää pannulle tacokastike, juustoraaste ja kaurakerma ja sekoita. Siirrä pannu uuniin ja paista 15–20 minuuttia.
4. Sillä välin kun pannu on uunissa, kuutioi kirsikkatomaatit ja avokado. Viipaloi chili ja silppua korianteri. Lisää kirsikkatomaatit, avokadot, chili ja korianteri valmiin nachodipin päälle. Dippaile nachot kuumaan dippiin.
Resepti: Elina Innanen: Yhden astian vegaaniruoat: Helppoa ja herkullista Chocochilin resepteillä (Kosmos 2022)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan