Elina Innasen Kuuma nachodippi

ÄLÄ KÄYTÄ MUISSA Elina Innanen kuuma nachodippi
Kuuma Nachodippi valmistuu yhdellä pannulla. Elina Innanen

Kuuma nachodippi kuulostaa herkulliselta, mutta on myös ravitseva. Resepti on Elina Innasen teoksesta Yhden astian vegaaniruoat: Helppoa ja herkullista Chocochilin resepteillä (Kosmos 2022).

Ainekset

  • (4 annosta)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk/ 230 g mustapapuja
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pkt/ 250 g texmex-maustettua Härkistä, Nyhtökauraa tai muuta kasvisproteiinivalmistetta
  • 1 prk/ 230 g tacokastiketta
  • 150 g vegaanista juustoraastetta (esimerkiksi Porlammin Vege Plus)
  • 1 prk/ 250 ml juustonmakuista kaurakermaa

Tarjoiluun

  • nachoja
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • 1 avokado
  • 1 mieto tuore chili
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja valuta pavut. Halkaise kirsikkatomaatit.

3. Kuumenna öljy uuninkestävässä paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää sitten Härkis, pavut ja tomaatit ja jatka paistamista hetken aikaa. Lisää pannulle tacokastike, juustoraaste ja kaurakerma ja sekoita. Siirrä pannu uuniin ja paista 15–20 minuuttia.

4. Sillä välin kun pannu on uunissa, kuutioi kirsikkatomaatit ja avokado. Viipaloi chili ja silppua korianteri. Lisää kirsikkatomaatit, avokadot, chili ja korianteri valmiin nachodipin päälle. Dippaile nachot kuumaan dippiin.

Resepti: Elina Innanen: Yhden astian vegaaniruoat: Helppoa ja herkullista Chocochilin resepteillä (Kosmos 2022)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!