Eksoottinen hedelmäsalaatti pähkinäkerman kera
Sekoita kermaan pähkinöitä, ja saat hedelmäsalaatista aivan uudenlaisen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 banaani
- 8 mansikkaa
- 1 meloni
- 16 tummaa viinirypälettä
- 16 vihreää viinirypälettä
- 1 omena
- 1 appelsiini
- 1 passiohedelmä
- 1 karambola (tähtihedelmä)
Pähkinäkerma
- ½ dl hienonnettuja hasselpähkinöitä
- 1 dl kuohukermaa
Sokeriliemi
- 1 ½ dl vettä
- 1 rkl kidesokeria
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri ja vesi kattilassa, kuumenna sokeriliemi kiehuvaksi ja anna jäähtyä.
2. Kuori omena, poista siemenkota ja kuutioi. Puolita viinirypäleet, poista siemenet. Viipaloi banaani ja lohko mansikat. Ota melonista paloja palloraudalla. Kuori ja viipaloi appelsiini. Laita hedelmät kulhoon, kaada päälle sokeriliemi ja anna maustua n. 10 minuuttia.
3. Hienonna pähkinät. Vatkaa kerma ja lisää pähkinärouhe. Viipaloi karambola, lohko passiohedelmä. Laita hedelmäsalaatti annoskulhoihin ja koristele karambolalla ja passiohedelmällä. Tarjoile kerma erillisestä astiasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan