Eksoottinen hedelmäsalaatti pähkinäkerman kera
Sekoita kermaan pähkinöitä, ja saat hedelmäsalaatista aivan uudenlaisen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 banaani
- 8 mansikkaa
- 1 meloni
- 16 tummaa viinirypälettä
- 16 vihreää viinirypälettä
- 1 omena
- 1 appelsiini
- 1 passiohedelmä
- 1 karambola (tähtihedelmä)
Pähkinäkerma
- ½ dl hienonnettuja hasselpähkinöitä
- 1 dl kuohukermaa
Sokeriliemi
- 1 ½ dl vettä
- 1 rkl kidesokeria
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri ja vesi kattilassa, kuumenna sokeriliemi kiehuvaksi ja anna jäähtyä.
2. Kuori omena, poista siemenkota ja kuutioi. Puolita viinirypäleet, poista siemenet. Viipaloi banaani ja lohko mansikat. Ota melonista paloja palloraudalla. Kuori ja viipaloi appelsiini. Laita hedelmät kulhoon, kaada päälle sokeriliemi ja anna maustua n. 10 minuuttia.
3. Hienonna pähkinät. Vatkaa kerma ja lisää pähkinärouhe. Viipaloi karambola, lohko passiohedelmä. Laita hedelmäsalaatti annoskulhoihin ja koristele karambolalla ja passiohedelmällä. Tarjoile kerma erillisestä astiasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella