Eksoottinen hedelmäsalaatti pähkinäkerman kera

Sekoita kermaan pähkinöitä, ja saat hedelmäsalaatista aivan uudenlaisen.

Neljälle

  • 1 banaani
  • 8 mansikkaa
  • 1 meloni
  • 16 tummaa viinirypälettä
  • 16 vihreää viinirypälettä
  • 1 omena
  • 1 appelsiini
  • 1 passiohedelmä
  • 1 karambola (tähtihedelmä)

Pähkinäkerma

  • ½ dl hienonnettuja hasselpähkinöitä
  • 1 dl kuohukermaa

Sokeriliemi

  • 1 ½ dl vettä
  • 1 rkl kidesokeria

Valmistusohje

1. Sekoita sokeri ja vesi kattilassa, kuumenna sokeriliemi kiehuvaksi ja anna jäähtyä.

2. Kuori omena, poista siemenkota ja kuutioi. Puolita viinirypäleet, poista siemenet. Viipaloi banaani ja lohko mansikat. Ota melonista paloja palloraudalla. Kuori ja viipaloi appelsiini. Laita hedelmät kulhoon, kaada päälle sokeriliemi ja anna maustua n. 10 minuuttia.

3. Hienonna pähkinät. Vatkaa kerma ja lisää pähkinärouhe. Viipaloi karambola, lohko passiohedelmä. Laita hedelmäsalaatti annoskulhoihin ja koristele karambolalla ja passiohedelmällä. Tarjoile kerma erillisestä astiasta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!