Hedelmäsalaatti on aina päivällisen raikas päätös. Tämän salaatin kruunaa happoinen limettikastike, joka täydentää muiden hedelmien makukirjoa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 20 mansikkaa
- 2 kiiviä
- 1 carambola
- 2 päärynää
- 1 meloni
- 1 appelsiini
Limettikastike
- 2 munankeltuaista
- 2 rkl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 limetti
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Limettikastike: Pese limetti harjalla juoksevan veden alla huolellisesti, kuivaa. Raasta kuori raastinraudalla ja purista hedelmästä mehu. Vatkaa keskenään kasarissa munankeltuaiset, sokeri, vesi ja limetin kuori sekä mehu. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan hämmentäen ja hauduta miedolla lämmöllä jatkaen sekoittamista, kunnes kastike alkaa paksuuntua. Ota kasari liedeltä ja vatkaa kastiketta, kunnes se jäähtyy. Vaahdota kerma ja kääntele vaahto kastikkeeseen. Pidä jääkaapissa tarjoiluun asti.
2. Huuhtele ja kuutioi hedelmät suupaloiksi ja asettele ne kauniisti tarjoiluvadille. Tarjoile limettikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!