Eksoottinen hedelmäsalaatti limettikastikkeen kera
Hedelmäsalaatti on aina päivällisen raikas päätös. Tämän salaatin kruunaa happoinen limettikastike, joka täydentää muiden hedelmien makukirjoa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 20 mansikkaa
- 2 kiiviä
- 1 carambola
- 2 päärynää
- 1 meloni
- 1 appelsiini
Limettikastike
- 2 munankeltuaista
- 2 rkl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 limetti
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Limettikastike: Pese limetti harjalla juoksevan veden alla huolellisesti, kuivaa. Raasta kuori raastinraudalla ja purista hedelmästä mehu. Vatkaa keskenään kasarissa munankeltuaiset, sokeri, vesi ja limetin kuori sekä mehu. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan hämmentäen ja hauduta miedolla lämmöllä jatkaen sekoittamista, kunnes kastike alkaa paksuuntua. Ota kasari liedeltä ja vatkaa kastiketta, kunnes se jäähtyy. Vaahdota kerma ja kääntele vaahto kastikkeeseen. Pidä jääkaapissa tarjoiluun asti.
2. Huuhtele ja kuutioi hedelmät suupaloiksi ja asettele ne kauniisti tarjoiluvadille. Tarjoile limettikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia