Delize kinkku-tomaattikastikkeessa

Tämä ruoka näyttää monimutkaiselta, mutta se on itse asiassa erittäin helppo tehdä. Yksinkertaisten, puhtaiden makujensa ansiosta se on hyvä aloittelevan kokin juhlaruoka.

4 annosta

  • 500 g tuoreita lasagnelevyjä
  • 300 g kinkkua
  • 300 g voimakasta juustoa
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 purkki valmista tomaattikastiketta
  • 150 g parmesaanijuustoa

Bechamelkastike

  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Béchamelkastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Sammuta levy ja anna jauhojen vetäytyä muutama minuutti. Sekoita välillä, jotta jauhot eivät ruskistu tai pala pohjaan. Lisää koko ajan sekoittaen maito, suola ja hieman vastajauhettua valkopippuria. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.

2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Viipaloi kinkku ja juusto. Suikaloi kesäkurpitsa ja raasta parmesaanijuusto. Levitä lasagnelevyt tasaiselle alustalle ja asettele niiden päälle kinkku- ja juustoviipaleet sekä kesäkurpitsasuikaleet. Kieritä levyt rullalle ja leikkaa 5 cm paloiksi.

3. Nosta palat uunivuokaan ja kaada päälle bechamel- ja tomaattikastike. Ripottele pinnalle parmesaanijuusto ja gratinoi 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat