Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Delize kinkku-tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 500 g tuoreita lasagnelevyjä
  • 300 g kinkkua
  • 300 g voimakasta juustoa
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 purkki valmista tomaattikastiketta
  • 150 g parmesaanijuustoa

Bechamelkastike

  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Béchamelkastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Sammuta levy ja anna jauhojen vetäytyä muutama minuutti. Sekoita välillä, jotta jauhot eivät ruskistu tai pala pohjaan. Lisää koko ajan sekoittaen maito, suola ja hieman vastajauhettua valkopippuria. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.

2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Viipaloi kinkku ja juusto. Suikaloi kesäkurpitsa ja raasta parmesaanijuusto. Levitä lasagnelevyt tasaiselle alustalle ja asettele niiden päälle kinkku- ja juustoviipaleet sekä kesäkurpitsasuikaleet. Kieritä levyt rullalle ja leikkaa 5 cm paloiksi.

3. Nosta palat uunivuokaan ja kaada päälle bechamel- ja tomaattikastike. Ripottele pinnalle parmesaanijuusto ja gratinoi 15-20 minuuttia.

Tämä ruoka näyttää monimutkaiselta, mutta se on itse asiassa erittäin helppo tehdä. Yksinkertaisten, puhtaiden makujensa ansiosta se on hyvä aloittelevan kokin juhlaruoka.

Lisää aiheesta:

Salaatti pekonin ja hyydytetyn munan keraLohitäytteiset pastarullatPorkkana-kesäkurpitsalasagneLasagne BologneseSavulohi-pinaattilasagneGunillan lasagne
LasagneLiharuokaKastikkeet ja dipitPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne
  • 03.02.202312:38
    Makkarapasta

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

  • 25.02.202209:06
    Kasvislasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 17.03.202014:03
    Pääruoat

    Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

  • 05.06.201912:32
    Pääruoat

    Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

  • 29.01.201814:27
    Kasvislasagne

    Kasvislasagne