Currymaustettu bulgur
Bulgurvehnän voi hyvin korvata kuskusilla tai riisillä. Keitä mielellään reilu satsi bulguria, siihen menee 12-15 minuuttia. Jäähdytä bulgur ja käytä niin paljon kuin sillä kertaa tarvitaan. Tässä reseptissä bulgur tarjoillaan wokkivihannesten kera. Bulgur on reippaasti currylla maustettu.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl bulguria
- ½ litraa pakastettuja wokkivihanneksia
- 2 nektariinia
- 1 tl currya
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- öljyä paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 6 dl kasvislientä
Tarjoiluun
- 1 dl maustamatonta jugurttia
Valmistusohje
1. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan, vedessä tai liemessä.
2. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa ja paista vihannekset ja keitetty bulgur. Mausta currylla ja juustokuminalla sekä suolalla ja pippurilla. Lisää tilkka lientä jos koostumus on liian kuiva.
3. Leikkaa nektariinit ohuiksi lohkoiksi ja lisää vihannes-bulgurseokseen. Tarjoile jugurtin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti