Currykurkku
Julkaistu
Tämä herkku on kokonaan vegetaarinen, mutta voidaan tietenkin tarjoilla lihan tai kalan kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg kurkkua tai
- kesäkurpitsaa
- 2-3 rkl voita
- 2 tl currya
- 2 sipulia siivuina
- 1 valkosipulinkynsi puristettuna
- 1 dl vettä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 1 dl kermaa
- 1 tl rakuunaa
- persiljasilppua
- keitettyä riisiä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori kurkut ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Kuullota currya voissa isossa padassa. Lisää sipuliviipaleet ja kurkkukuutiot. Purista päälle valkosipulia. Lisää vesi, soija ja kerma. Mausta, keitä hiljaa 10-15 minuuttia. Tarjoile riisipedillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti