Currykatkaravuilla täytetyt leivät
Rapeakuorinen leipä tulisen katkaraputäytteen kera maistuu alkupalana, lounaana tai iltaherkkuna. Tämänkaltaiset rouskuteltavat annosleivät syntyvät paitsi sämpylöistä, myös pikkupatongeista, tai patonginpuolikkaista, ciapattaleivistä tai vaikkapa croissanteista.
Neljälle
- 500 g kuorellisia katkarapuja
- 1 punainen paprika
- 4 salaatinlehteä
Currykastike
- 2 tl currya
- 2 tl voita
- 2 dl ranskankermaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuullota currya voissa ja jäähdytä. Pane sitten kylmään, niin että currysta tulee aivan kylmää ja sekoita sitten ranskankermaan, suolaa ja pippuroi. Pane viileään.
2. Kuori katkaravut. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Huuhdo salaatit.
3. Leikkaa sämpylöistä kansi ja laita pohjaosalle salaatinlehti. Jaa katkaravut ja paprikakuutiot niiden päälle ja lusikoi currykastiketta kaiken ylle. Nosta leivän kansi paikoilleen ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan