Currykanaa ja riisiä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662090/landscape16_9/515/290/b40a255ee1c7052beecc1a851f90131c/js/878849-1288.jpg)
Intialaiset perheenäidit valmistavat mausteseoksensa itse esimerkiksi inkivääristä, sarviapilasta, juustokuminasta ja kanelista. Ainekset valitaan ja annostellaan oman maun mukaan ja hienonnetaan huhmareessa. Ohjeeseen sopii hyvin valmis curry tai garam masala -mausteseos.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 iso broileri
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ sipuli
- 2 rkl voita
- 3 dl kanalientä
- 1 dl kermaa
- 4 annosta riisiä
- 3 tl currya tai garam masala -maustesekoitusta
Lisukkeet
- 1 viipaloitu, raaka banaani
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 dl rusinoita
- 1 dl pähkinärouhetta
- 2 dl ruokajogurttia
Valmistusohje
1. Jaa broileri paloiksi. Kuori ja paloittele sipulin puolikas ja paista kullanruskeaksi öljyssä. Lisää voi ja curry tai garam masala sekä broileripalat. Kaada joukkoon kanaliemi ja kerma ja keitä kannen alla 15-20 minuuttia.
2. Jos kastike on liian ohutta nosta broileripalat siitä ylös ja keitä sitä, kunnes se on sopivan sakeaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa broilerikastike riisin kera ja muut lisukkeet omista kulhoistaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka