Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Currykalaa ja katkarapuja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Curryn ja kalan maut käyvät hyvin yhteen. Punakampelan sijaan voit esimerkiksi valita ympäristöystävällisempää alaskanseitiä tai kuhafileitä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle-viidelle

  • 700 g kampelafileitä, tuoreita tai pakastettuja
  • 400 g katkarapuja, kuorellisia
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 rkl margariinia
  • 2 tl currya
  • 6 ½ dl vettä

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl currya
  • katkarapujen liemi
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 dl kuohukermaa
  • hieman hienonnettua tilliä koristeluun

Valmistusohje

1. Laita sulatetut kalafileet leikkuulaudalle, suolaa ne kevyesti ja taita kaksinkerroin.

2. Kuori katkaravut, laita kuoret kattilaan. Kaada päälle 4 dl vettä ja keitä kuoria voimakkaasti 5 minuuttia. Siivilöi liemi ja heitä pois kuoret.

3. Paista margariinia ja currya kattilassa. Lisää riisi ja sitten vesi. Keitä riisi kypsäksi.

4. Laita kalafileet matalaan, suureen pataan, kaada päälle katkarapuliemi. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes fileet ovat kypsiä. Nosta ne padasta reikäkauhalla ja laita lämpimälle vadille, pidä lämpimänä.

5. Kastike: Paista margariini ja curry, puuteroi mukaan jauhot ja lisää katkarapulientä sekä kerma ja liemikuutio. Keitä hiljalleen 5-10 minuuttia. Kaada kastike kalojen päälle, koristele katkaravuilla ja tillillä.

Lisää aiheesta:

Kampelaa valkoviinikastikkeessaKampela-lohikierteetMustaeväkampelaa valkoviinikastikkeessaKatkaravuilla täytettyä haukeaGratinoitua lohta ja äyriäisiäPikkupääkampelaa katkaraputahnalla ja klassisella hummerikastikkeella
ÄyriäiscurryKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiscurry
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu katkarapucurry

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Rapucurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Thaicurrya surimin ja katkarapujen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Currykalaa ja katkarapuja

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Nasi goreng