Currykalaa ja katkarapuja
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5678138/landscape16_9/515/290/3aca379f2522bd1f9150f9f2c727db04/hi/934281-5681.jpg)
Curryn ja kalan maut käyvät hyvin yhteen. Punakampelan sijaan voit esimerkiksi valita ympäristöystävällisempää alaskanseitiä tai kuhafileitä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle-viidelle
- 700 g kampelafileitä, tuoreita tai pakastettuja
- 400 g katkarapuja, kuorellisia
- 3 dl pitkäjyväistä riisiä
- 1 rkl margariinia
- 2 tl currya
- 6 ½ dl vettä
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl currya
- katkarapujen liemi
- 1 kalaliemikuutio
- 1 dl kuohukermaa
- hieman hienonnettua tilliä koristeluun
Valmistusohje
1. Laita sulatetut kalafileet leikkuulaudalle, suolaa ne kevyesti ja taita kaksinkerroin.
2. Kuori katkaravut, laita kuoret kattilaan. Kaada päälle 4 dl vettä ja keitä kuoria voimakkaasti 5 minuuttia. Siivilöi liemi ja heitä pois kuoret.
3. Paista margariinia ja currya kattilassa. Lisää riisi ja sitten vesi. Keitä riisi kypsäksi.
4. Laita kalafileet matalaan, suureen pataan, kaada päälle katkarapuliemi. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes fileet ovat kypsiä. Nosta ne padasta reikäkauhalla ja laita lämpimälle vadille, pidä lämpimänä.
5. Kastike: Paista margariini ja curry, puuteroi mukaan jauhot ja lisää katkarapulientä sekä kerma ja liemikuutio. Keitä hiljalleen 5-10 minuuttia. Kaada kastike kalojen päälle, koristele katkaravuilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka